Aktualizované Krimi

Juraj H., obvinený zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, ostane vo väzbe

Zákonné dôvody na preventívnu väzbu podľa súdu naďalej trvajú.

Ilustračný obrázok k článku Juraj H., obvinený zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, ostane vo väzbe
3
Galéria
Zdroj: TASR

Juraj H. obvinený zo zabitia Filipínca Henryho Acordu ostane vo väzbe. Vo štvrtok o tom rozhodol Okresný súd (OS) Bratislava I. Zákonné dôvody na preventívnu väzbu podľa súdu naďalej trvajú.

Preventívna väzba

„V danom prípade súd nemal inú možnosť ako vzhľadom na rozhodnutie Krajského súdu (KS) v Bratislave žiadosť obžalovaného zamietnuť,“ odôvodnil rozhodnutie predseda senátu OS Bratislava I. Obhajoba podala voči rozhodnutiu sťažnosť.

Podľa prokurátorky sú u obžalovaného naďalej dôvody takzvanej preventívnej väzby. Argumentovala tým, že je pacientom psychiatrickej ambulancie a pred lekárkou sa opakovane vyjadril, že máva stavy úzkosti, niekedy to rieši požitím väčšieho množstva alkoholu, po čom nie je schopný plne zvládať svoje konanie. Dôvodom namietania prokurátorky voči prepusteniu z väzby bola obava, že by opäť mohlo dôjsť k jeho nekontrolovateľnému správaniu.

Okresný súd Bratislava I pokračuje vo štvrtok v pojednávaní v súdnej kauze zabitia Filipínca Henryho Acordu. Súd zatiaľ vypočul dvoch svedkov. A to jedného z lekárov k zdravotnému stavu poškodeného a policajta, ktorý mal službu v čase útoku. Výsluchy ďalších svedkov sú naplánované aj na popoludnie.

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal 26. mája minulého roka nadránom približne o 4.45 h napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Juraj H. okrem iného opakovane kopal poškodeného, keď už ležal na zemi. Filipínec upadol do bezvedomia, došlo ku krvácaniu do mozgu a po niekoľkých dňoch v nemocnici na následky poranení zomrel.

Správu aktualizujeme.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Súd zobral Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca do väzby
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM