Webnoviny - Svet

Jurčo strelil dva góly, jeden dal hlavou

WEBNOVINY.SK

Tomáš JurčoFoto: SITA/APMISSISSAUGA 25. mája (WEBNOVINY) – Klub Saint John Sea Dogs, v ktorého drese hrá aj slovenský hokejista Tomáš Jurčo, prehral vo svojom poslednom vystúpení v základnej skupine finálového turnaja kanadských juniorských líg Memorial Cup v Mississauge s klubom Kootenay Ice 4:5 po predĺžení. Ani táto prehra nič nezmenila na fakte, že víťaz Québec Major Junior Hockey League (QMJHL) zo Saint John bude hrať v nedeľu finále turnaja.

Gól Frasera v 4. min predĺženia znamená pre víťaza Western Hockey League (WHL) z Kootenay, že aj jeho šanca na víťazstvo v turnaji ešte žije. Kootenay sa vo štvrtok predstaví v zápase o účasť v semifinále proti neúspešnému mužstvu z posledného zostávajúceho zápasu základnej skupiny, ktorý v stredu odohrá domáca Mississauga proti najlepšiemu tímu Ontario Hockey Lague (OHL) Owen Sound Attack. Víťaz tohto zápasu bude mať istú účasť v piatkovom semifinále.

Jurčo strelil dva góly

Aj v utorok bolo opäť na ľade výrazne vidieť 18-ročného košického rodáka Tomáša Jurča, ktorý sa prezentoval dvoma gólmi. Najprv v 6. min po obídení obrancov súpera bekhendovým lobom prekonal gólmana Kootenay a upravil na 2:0. Zaujímavá situácia nastala v závere duelu. Sea Dogs prehrávali 3:4 a ich tréner sa rozhodol odvolať brankára. Pri power-play hráči Saint John stratili v útočnom pásme puk, získal ho však Phillips a za ľavého kruhu aj vystrelil. Jeho pokus trafil slovenského talentovaného útočníka do hlavy a puk následne vošiel do bránky súpera, čím Jurčo vyrovnal na 4:4 a vynútil pre svoj tím predĺženie. „Už som dal gól nohou, ale hlavou ešte nikdy. Pri vyrovnávajúcom góle v závere som sa snažil tieniť gólmanovi súpera, puk ma však trafil tesne pod pravé ucho a odtiaľ putoval do bránky. Spoluhráči sa hneď začali zaujímať, ako sa po zásahu pukom cítim, až potom sme sa radovali z vyrovnania,“ uviedol po zápase Tomáš Jurčo a pokračoval: „Neteší nás, že sme prehrali. Aj tak sme však vo finále, preto musíme na tento neúspech čo najskôr zabudnúť a pripraviť sa na finálový duel.“ Jurčo sa dostal s 5 bodmi na čelo kanadského bodovania turnaja a so 4 gólmi je aj jeho najlepším strelcom.

Na otázku zámorských novinárov, ako je na tom slovenský hokejista s futbalom, Tomáš Jurčo odpovedal: „Spolu s mojim európskym kamarátom (Rus Stanislav Galijev, pozn. red.) si vždy pred zápasom ideme zakopať s loptou a myslím si, že obaja sme na tom s futbalom celkom dobre,“ dodal Jurčo.

Výsledok – Memorial Cup: Saint John Sea Dogs – Kootenay Ice 4:5 po predĺžení (0:0, 2:2, 2:2 – 0:1)

VIDEO: Jurčove parádičky

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM