Webnoviny - Svet

Jurčo ukázal na testoch pred draftom aj svoju silu

WEBNOVINY.SK

tomas jurcoIlustračné foto SITA/AP TORONTO 4. júna (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Tomáš Jurčo predviedol počas piatkového stretnutia zástupcom klubov zámorskej NHL, že je nielen výborne technicky vybavený hráč. Košický odchovanec je veľmi dobre pripravený aj po fyzickej stránke. Počas piatkových testov pred draftom v Toronte dokázal na lavičke vytlačiť nahor približne 68 kg činku trinásťkrát, čo sa podarilo už len Adamovi Clendeningovi z Bostonskej univerzity a útočníkovi Prince Albert Markovi McNeilovi. Pravdepodobná draftová jednotka Ryan Nugent-Hopkins to dokázala len šesťkrát. „Nie som vzpierač,“ poznamenal s úsmevom Nugent-Hopkins.

Tohtotýždňové stretnutie zástupcov klubov s potenciálnymi adeptmi pre tohtoročný draft NHL sa koná v Toronte. Hráči okrem ukážok svojej pripravenosti a zručností absolvujú pohovory s predstaviteľmi jednotlivých tímov a môžu ich presvedčiť o tom, že práve oni budú pre klub do budúcnosti prínosom.

Jurčovi predpovedajú výber v jednom z prvých dvoch kôl

Jurčo na míting prišiel pár dní po zisku Memorial Cupu pre víťaza kanadských juniorských súťaží. Jeho tím St. John Sean Dogs triumfoval počas sezóny v QMJHL a následne aj v prestížnom turnaji. Tohtoročný draft sa uskutoční 24. a 25. júna v Minnesote, Jurčovi predpovedajú výber v jednom z prvých dvoch kôl.

VIDEO: Parádičky Tomáša Jurča

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM