Webnoviny - Svet

Jurzyca ako prvý minister obstaráva elektronicky

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Jozef Jakubčo BRATISLAVA 19. augusta (SITA) – Ministerstvo školstva pripravilo prvú elektronickú aukciu v rámci verejného obstarávania spomedzi ústredných orgánov štátnej správy. Snaží sa prostredníctvom nej zabezpečiť strážnu službu na roky 2011 až 2013. „Veríme, že ušetríme aj takto, povedal by som bezbolestne,“ uviedol minister Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) po stredajšom rokovaní vlády.

Elektronické obstarávanie je bezplatné. Podľa informácií z webu ministerstva sa prvá aukcia uskutoční od 28. do 30. septembra tohto roka. „Jej výhodou je okrem možnosti vygenerovania lepšej ceny aj väčšia transparentnosť obstarávania,“ píše sa na stránke rezortu. Elektronický systém doteraz využívali najmä obce a mestá.

Rezort avizuje zvyšovanie transparentnosti pri využívaní verejných financií. Dôkazom má byť i obstarávanie na strážnu službu, ktorá sa radí medzi neprioritné služby. Jurzycovo ministerstvo zverejnilo súťaž vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie napriek tomu, že mohlo byť vyhlásené ako podprahová zákazka len na internetovej stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Na stránke ÚVO by sa malo oznámenie o obstarávaní služby objaviť v piatok.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM