Lucia Lauková Zo zahraničia

Kaliforniu zužuje tretí najväčší požiar v histórii: Život vzal už 25 ľuďom

Svoj domov bolo nútených opustiť vyše 250 000 ľudí. Medzi nimi boli aj viaceré hviezdy amerického šoubiznisu.

Ilustračný obrázok k článku Kaliforniu zužuje tretí najväčší požiar v histórii: Život vzal už 25 ľuďom
8
Galéria
Zdroj: TASR

Počet obetí rýchlo sa šíriacich lesných požiarov, ktoré už niekoľko dní pustošia Kaliforniu, stúpol na 25. Dvadsaťtri ľudí prišlo o život na severe Kalifornie, dve telá našli na juhu tohto amerického štátu, informuje agentúra AP odvolaním sa na príslušné úrady.

Počet obetí stúpol

Predtým úrady hlásili najmenej 11 obetí, z nich deväť na severe Kalifornie. Šerif okresu Butte Korey Honea uviedol, že telá ďalších 14 osôb objavili v sobotu, tri dni po vypuknutí požiaru v danej oblasti. Obete našli v zhorených vozidlách a domoch. Honea tiež uviedol, že naďalej je nezvestných 110 ľudí.

Honea dodal, že 23 ľudí zahynulo v oblasti mesta Paradise, približne 290 kilometrov severovýchodne od San Francisca.

Jeden z najväčších požiarov

Štát Kalifornia bojuje od štvrtka s tretími najväčšími požiarmi vo svojich dejinách, všíma si AP. V samotnom meste Paradise, z ktorého evakuovali desaťtisíce ľudí, plamene zničili tisíce budov. Oheň doteraz spálil plochu 425 štvorcových kilometrov územia.

Svoj domov bolo nútených opustiť vyše 250 000 ľudí. Medzi nimi boli aj viaceré hviezdy amerického šoubiznisu, napríklad aj speváčka Lady Gaga, herec Martin Sheen i Kim Kardashian, ktorá sa evakuovala zo svojho domu v meste Calabasas, či herečka Alyssa Milanová. Režisér, scenárista a producent Scott Derrickson oznámil, že jeho dom zhorel, ale on sám je „živý a zdravý“.

Americký prezident Donald Trump vyhlásil v piatok v štáte Kalifornia stav núdze.

FOTO: Sever amerického štátu Kalifornia pustoší lesný požiar
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM