Webnoviny - Svet

Kaliská bude pokračovať v príprave v Austrálii

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Michal Burza

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 11. februára (WEBNOVINY) – Dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská odcestuje v nedeľu 14. februára do austrálskeho Penrithu, kde absolvuje šesťtýždňovú prípravu na nadchádzajúcu sezónu. „Nemôžem povedať, že nemám rada zimu, ale teplo je teplo,“ zareagovala na otázku, či sa jej už zunovala slovenská zima a hneď pokračovala: „Teraz ešte doma v Liptovskom Mikuláši dokončujem kondičnú prípravu. Jazdím na vode v bazéne Vojenskej akadémie, využívam posilňovňu a telocvičňu. V sobotu som odohrala posledný ligový hokejový zápas v drese Spišskej Novej Vsi. Vyhrali sme vo Zvolene 8:1. Dvakrát som trafila žŕdku, dvakrát som to dala tesne vedľa. Pre mňa to bol smoliarsky zápas. Asi som chcela viac, ako som mala,“ zhrnula to najdôležitejšie evidentne dobre naladená skúsená 38-ročná vodáčka.

Penrith je tradičné miesto jej zimnej prípravy. Elena Kaliská má naň dobré spomienky. V roku 2000 na Hrách XXVI. olympiády jej síce zostala iba „zemiaková“ medaila za štvrté miesto, ale o päť rokov neskôr si tam vybojovala svoj zatiaľ jediný titul majsterky sveta. „Idem na známe miesto, ľahšie je potom naplánovať si aj program na taký dlhý pobyt, ako ma tam teraz čaká. Určite chcem čo najviac jazdiť na vode, pracovať na technike, jednoducho rozjazdiť sa,“ naznačila náplň svojho sústredenia u protinožcov. Samozrejme, bude pokračovať aj v kondičnej príprave. „Posilňovňa už bude zriedkavejšie, ale prídu doplnkové športy – behy, lezenie na umelej stene, tenis. Bude to pestré,“ pokračovala Elena Kaliská.

Už týždeň po svojom príchode do Penrithu absolvuje v olympijskom kanáli úvodné preteky. „Bude to kontinentálny šampionát Oceánie a jeho výsledky sa budú počítať aj do Svetového pohára. Jasné, že idem do toho bez prípravy, ale aspoň zistím, kde momentálne som,“ vysvetlila hlavný zámer svojej účasti na pretekoch osemnásobná majsterka Európy.

Do Austrálie si berie novú loď. „Je to vlastne staronový kajak, kópia toho, na akom som už jazdila. Pádla k tomu majú o máličko väčší list, ale aj tie už som skúšala. K batožine pribaľujem ešte aj tenisovú raketu,“ zakončila Elena Kaliská.

Do Európy sa vráti 28. marca a už má naplánované po týždňovej reaklimatizácii ďalšie sústredenie začiatkom apríla v poľskom Krakove.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM