Správy Regióny

Kamenné námestie mení svoju podobu. Asfalt v budúcnosti nahradí kamenná dlažba

Po odstránení nelegálnych stánkov s rýchlym občerstvením sa rozšírili trávnaté plochy, zlikvidovali staré lavičky a osadili nové, pribudli aj mobilné kvetináče.

Ilustračný obrázok k článku Kamenné námestie mení svoju podobu. Asfalt v budúcnosti nahradí kamenná dlažba
13
Galéria
Foto: t s / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Revitalizácia Kamenného námestia pokračuje podľa plánu. Na stredajšom kontrolnom dni to potvrdil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Námestie sa zazelenalo

Podľa neho dlhodobo zanedbané námestie v centre Bratislavy začalo mesto s partnermi obnovovať v auguste. Po odstránení nelegálnych stánkov s rýchlym občerstvením rozšírili trávnaté plochy, inštalovali závlahový systém, zlikvidovali staré lavičky a osadili nové, pribudli aj mobilné kvetináče.

Mesto podniklo aj kroky na záchranu veľkého stromu Paulownia, ktorý je dlhoročným symbolom námestia, a po ošetrení je jeho šikmý rast spevnený drevenými podperami.

„Finišujeme s úpravami. Momentálne vyrovnávame asfaltový povrch, ten však v budúcom roku vymení kamenná dlažba. Na to mestské zastupiteľstvo musí schváliť rozpočet. Odstránime reklamné tabule tým, že nepredĺžime zmluvy. Konečná úprava Kamenného námestia si ešte vyžiada určité diskusie,“ konštatoval Nesrovnal.

Pribudne sedenie aj osvetlenie

„Zatiaľ sme spokojní s postupom prác. Prvým krokom bolo vyčistenie priestoru a teraz to pokračuje v rámci nášho projektu Živé námestie. Pracujeme na tom, aby tu ešte pribudlo zimné sedenie a osvetlenie. Chceme naďalej participovať s mestom pri využití budúcoročných financií na priority projektu, ktorý prepojí Kamenné námestie s Námestím SNP a ďalším okolím,“ uviedol Gábor Bindics z Aliancie Stará tržnica, ktorá sa iniciatívne podieľa na revitalizácii susediacich verejných priestranstiev.

Kamenné námestie (október 2018)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM