Martin Sýkora Hokej

Kamzíci v novom ročníku aj s odchovancami: Poprad si zaistil Mateja Paločka

Tréner popradských hokejistov Marcel Ozimák tvorí nový tím, ktorý bude bojovať za modrobiele farby. Prím by mali hrať odchovanci - jedným z nich je aj talentovaný útočník.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci v novom ročníku aj s odchovancami: Poprad si zaistil Mateja Paločka
Foto: Peter Handzuš

Tipsportligový klub HK Poprad vo štvrtok podpísal zmluvu s dvadsaťročným útočníkom Matejom Paločkom. Ten tak zostane v mužstve so svojím o šesť rokov starším bratom Matúšom. Informovala oficiálna stránka tímu.

Matej Paločko je odchovanec kamzíkov, v roku 2014 odišiel do Liberca, no v uplynulej sezóne sa vrátil do svojho materského tímu. V 25 dueloch v základnej časti TL zaznamenal dva góly a dve asistencie, v troch zápasoch play off vyšiel naprázdno.

„Nad inými klubmi som vôbec nerozmýšľal, prioritou pre mňa bolo pôsobenie v domácom klube,“ povedal popradský odchovanec.

V uplynulej sezóne hral aj za juniorku Popradu a v 24 stretnutiach nazbieral 30 bodov (13+17). „Za juniorský tím už nemôžem nastúpiť, už sa chcem sústrediť len na mužský hokej. Aj keď je pravda, že by som si tam ešte zahral,“ uviedol.

Starší brat Matúš odštartoval uplynulú sezónu v českom druholigovom HC Litoměřice, no dohral ju v Poprade, kde v 28 dueloch ZČ nazbieral 15 bodov (6+9), v play off nebodoval.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM