Webnoviny - Svet

Kanaďanky podľa očakávania cez Fínky do finále

WEBNOVINY.SK

Foto: AP Photo/Julie JacobsonVANCOUVER 23. februára (WEBNOVINY) – Druhými finalistkami hokejového turnaja žien na XXI. zimných olympijských hrách vo Vancouveri sa stali domáceho reprezentantky, ktoré v semifinále zvíťazili nad Fínskom 5:0. Zopakovali tak úspešný výsledok z rovnakej fázy olympijského turnaja spred štyroch rokov v talianskom Turíne, keď triumfovali s rovnakým súperom 6:0.

Kanaďanky úspešne vykročili na cestu za finálovou miestenkou už úvodnom dejstve. Do vedenia ich poslala v 6. min Piperová a pred prvým klaksónom pridala gólovú poistku Irwinová. V druhej časti už na 3:0 upravila Meghan Agostová a vytvorila nový strelecký rekord ženský olympijských turnajov v hokeji. Tento presný zásah bol už jej deviaty vo Vancouveri 2010. Doterajší strelecký rekord na jednom olympijskom turnaji držala jej krajanka Danielle Goyetteová, ktorá sa na ZOH 1998 v Nagane presadila osemkrát. V záverečnej dvadsaťminútovke aktívnejšie domáce hráčky ešte zvýšili svoje vedenie až na konečných 5:0, keď sa do streleckej listiny zapísali opäť Irwinová a v predposlednej minúte aj Ouellettová.
Hráčky Kanady, deväťnásobné majsterky sveta a dvojnásobné olympijské víťazky, sa budú snažiť vo finále získať tretiu zlatú medailu zo ZOH v rade. Ich súperky, reprezentantky USA, majú na svojom konte jeden olympijský titul z Nagana v roku 1998 a na ostatných dvoch svetových šampionátoch získali majstrovský titul.
Finálový duel sa uskutoční vo štvrtok 25. februára o 15.30 h miestneho času (už piatok 0.30 h SEČ).

Výsledok – semifinále:
Kanada – Fínsko 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Góly: 6. Piperová (Agostová, Heffordová), 15. Irwinová, 37. Agostová (Bonhommová, Heffordová), 45. Irwinová (Johnstonová, Vaillancourtová), 59. Ouellettová (Poulinová)
Vylúčené: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, strely na bránku: 50:11, rozhodovali: Hertrichová (Nem.) – Rolstadová (USA), Skovbakkeová (Dán.), 16 324 divákov

Pozrite si program a výsledky Pozrite si tabuľky

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM