TOS Zo zahraničia

Kaskadérsky kúsok ruského Deda Mráza skončil TRAGICKY: Svedkami PÁDU boli aj jeho deti!

Deti a rodičia boli svedkami naozaj desivej tragédie. Mnohí si najprv mysleli, že ide o vtip, ktorý je súčasťou vianočného predstavenia.

Ilustračný obrázok k článku Kaskadérsky kúsok ruského Deda Mráza skončil TRAGICKY: Svedkami PÁDU boli aj jeho deti!
Zdroj: Youtube.com/Vista News Network - VNN

Muž v ruskom Čeľabinsku oblečený ako Dedo Mráz spadol z 24-poschodovej budovy pri neúspešnom kaskadérskom kúsku, o ktorý sa pokúšal.

To všetko pred očami zdesených divákov, medzi ktorými údajne nechýbali ani jeho manželka a deti.

Vtip? Žiaľ nie…

Kaskadér sa pokúšal zlaniť z 24-poschodovej bytovky v Čeľabinsku. Podľa tlačovej agentúry e2westnews, z ktorej informácie prevzal server New York Post, si svedkovia najprv mysleli, že tento voľný pád bol súčasťou kaskadérskeho kúsku. Čakali, že Dedo Mráz sa odniekiaľ objaví a všetkých pozdraví.

Niektorých dokonca v tej chvíli napadlo, že ide o žart a padala len figurína. Bavili sa preto ďalej. Keď začali prítomní postupne chápať, že ide o skutočnú tragédiu, nastala panika.

Hrozné nešťastie

Obeťou by mal byť skúsený horolezec, ktorý musel mať zle nastavené bezpečnostné laná. Akciu zorganizovala správcovská spoločnosť budovy. Za traumatickú udalosť sa ospravedlnila.

„Dnešný sviatok sa zmenil na hrozné nešťastie,“ uviedla. Prípad vyšetrujú ruské úrady.

Ikonická postava

Dedo Mráz je ikonická postava zo starých ruských povestí, kto žil v hlbokých zimných lesoch a prinášal chlad a mráz. S príchodom kresťanstva sa Dedo Mráz transformoval na veselého darcu, ktorý nosí deťom darčeky.

Dedo Mráz je hlboko zakorenený v ruskej kultúre a jeho príbeh sa dodnes považuje za neoddeliteľnú súčasť ruských zimných tradícií.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM