Aktualizované ELA Zo zahraničia

KATASTROFA na českej D1! V hmle sa na diaľnici zrazilo 40 áut!

Deň pred Vianocami sa to pre viacerých vodičov skončilo rozbitým autom. Niekoľko hromadných nehôd na D1 uzavrelo po 13:00 diaľnicu v smere na Brno.

Ilustračný obrázok k článku KATASTROFA na českej D1! V hmle sa na diaľnici zrazilo 40 áut!
Zdroj: Twitter.com/HZS JMK

Ako uviedla česká polícia na twitteri, na diaľnici došlo k sérii hromadných nehôd. V hustej hmle búrali desiatky áut. Záchranári evidujú aj dve ľahké zranenia.

Reťazové nehody

Prvá nehoda sa stala približne okolo 13.00 hod. Hasiči po 14.30 hod informovali, že do kolízie sa dostalo 38 osobných áut a dve nákladné vozidlá.

Aktualizované 17:40 K viacerým reťazovým nehodám došlo v úseku okolo 177. kilometra diaľnice D1 v smere na Brno. Polícia na sociálnej sieti po 17.00 h uviedla, že diaľnica je znova prejazdná. Upozornila však na desaťkilometrovú kolónu, ktorá sa len pomaly začala rozbiehať.

V mieste je hustá hmla. ČTK to povedali hovorca polície Petr Vala a hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

Hovorca hasičov Jaroslav Mikoška uviedol, že hasiči zatiaľ nemuseli nikoho vyslobodzovať. Hasiči na miesto vypravili evakuačný autobus.

Dva dni po sebe

„Buďte na cestách opatrní a dodržujte bezpečnú vzdialenosť, jej nedodržiavanie totiž bolo vo väčšine prípadov hlavným vinníkom nehôd,“ zdôraznila Polícia ČR na svojom účte na Twitteri.

Diaľnica v smere do Brna pri Domašove je uzavretá. „Obchádzka je od exitu 168 pri Deviatich Krížoch cez cestu 602. Späť na diaľnicu sa vodiči dostanú na 182. kilometri na Kývalke,“ uviedol hovorca polície Juhomoravského kraja Petr Vala. Na mieste sa podľa neho tvoria dlhé kolóny.

Premávku na diaľnici D1 západne od Brna zastavili hromadné nehody aj vo štvrtok popoludní. Pri meste Velká Bíteš v hustej hmle vtedy havarovalo 20 áut, menšie zranenia utrpeli štyria ľudia. Diaľnicu v smere na Brno znovu otvorili po vyše troch hodinách.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM