Stanislav Černák Regióny

Katastrofálna kúpacia sezóna: Neresnica zaznamenala obrovský prepad návštevnosti, neotvorila až 32 dní

Jeseň sa už definitívne udomácnila vo Zvolene nie len pri pohľade do kalendára, ale aj pri nakuknutí von z okna. My sme sa však ešte obzreli za letnou sezónou. Ako dopadla tá uplynulá pre známe kúpalisko Neresnica?

Ilustračný obrázok k článku Katastrofálna kúpacia sezóna: Neresnica zaznamenala obrovský prepad návštevnosti, neotvorila až 32 dní
Zdroj: TASR

Tohtoročné leto veruže nebolo najvydarenejším, čo sa počasia týka a pocítili to aj prevádzkovatelia kúpaliska Neresnica vo Zvolene. „Kúpalisko sme mali otvorené od 21. júna do 1. septembra a počas tohto obdobia prešlo jeho bránami 6848 návštevníkov. Pre porovnanie, vlani navštívilo Neresnicu 25 094 ľudí, takže to je obrovský rozdiel,“ povedala pre Zvolen 24 zástupkyňa prevádzkovateľa kúpaliska Complex International Elena Muráňová.

Počasie veruže letným radovánkam neprialo, svedčí o tom aj ďalší fakt. „Tento rok bolo kúpalisko zatvorené počas 32 dní, čo je prakticky celý mesiac. Vlani sa brány kúpaliska neotvorili počas 16 dní,“ doplnila Muráňová.

Prevádzkárka kúpaliska si zvykne viesť podrobnú štatistiku. Napríklad aj takú, koľko dní bolo počas sezóny do 500 návštevníkov, koľko do 1000, 2000 atď. Toto leto ju však musela pozmeniť pretože návštevnosť bola kvôli zlému počasiu žalostná. „Počas 23 dní navštívili kúpalisko do 100 ľudí,“ priblížila Elena Muráňová.

Mesiac júl bol predsa len teplejší a vtedy padol rekord sezóny v návštevnosti. „V júli sme zaznamenalo v jeden deň 1000 návštevní­kov,“ povedala prevádzkárka Neresnice a pokračovala, „Strata ešte nie je vypočítaná, ale bude veľká. Toto leto bolo veru katastrofálne.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM