Správy

Kauza údajnej komunikácie: Fico odmieta, že by sa stretával s Marianom Kočnerom

Moje stretnutia s podnikateľom Marianom K., ktoré sú spomínané v medializovanej údajnej komunikácii Mariana K. a Aleny Zs., obvinených z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sa nikdy nestali. Vo štvrtok to vyhlásil predseda koaličného Smeru-SD a bývalý premiér Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Kauza údajnej komunikácie: Fico odmieta, že by sa stretával s Marianom Kočnerom
Zdroj: TASR

Posadnutosť proti Smeru-SD sa podľa jeho slov mení na „akýsi džihád“ a príkladom je podľa Fica verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie Mariana K.

Fico priznáva, že Mariana K. vydával na spoločenských akciách, lebo bol spoločensky aktívny človek. „Ja som sa však s Marianom K. nikdy nestretol v situácii popisovaných Denníkom N,“ vyhlásil šéf Smeru-SD s tým, že meno politika býva často zneužívané.

Neoverená SMS komunikácia Mariana K. je, ako tvrdí, verejne zneužívaná a posadnutosť proti Smeru-SD sa mení na „akýsi džihád“. Fico vo štvrtok taktiež vyzval predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) a ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD) k politickej zodpovednosti.

Vyzval aj policajného prezidenta Milana Lučanského a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby urobili poriadok v orgánoch činných v trestnom konaní. Predseda Smeru-SD očakáva aj zvolanie branno-bezpečnostného parlamentného výboru. Žiada totiž zistiť, do akej miery sú orgány činné v trestnom konaní pod politickým tlakom.

„Orgány činné v trestnom konaní sa majú venovať svojej práci a nie politologickým úvahám,“ skonštatoval.

Zároveň upozornil, že keď sa v minulosti objavila údajná komunikácia advokáta a bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica s Alenou Zs. alebo komunikácie niektorých opozičných politikov s novinármi, médiám stačilo, že to bolo označené za podvrh. „Čokoľvek povie Marian K. na svoju obhajobu, je klamstvo. Keď povie niečo na adresu Smeru-SD, a môže to byť absolútne neoverené, je to absolútna pravda,“ vyhlásil Fico a pripomenul, že obvinený Marian K. spáchal delikty za vlády Ivety Radičovej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM