Webnoviny - Svet

KDH: Smer-SD sa činmi obracia k ľuďom chrbtom

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) – Vládny Smer-SD podľa predsedu KDH Jána Figeľa koná inak, ako hovorí, čo dokazuje hlasovanie poslancov najsilnejšej vládnej strany v parlamente. Strana Roberta Fica dnes v Národnej rade nepodporila zúženie poslaneckej imunity, návrh na zrušenie výstavby megakasína pri Bratislave a povinné označovanie fliaš logom, ktoré by upozorňovalo tehotné ženy na nebezpečenstvo pitia alkoholu počas tehotenstva. Smer-SD odmietnutím návrhov KDH smerujúcich k očiste verejného života a podpore zdravia ľudí podľa Figeľa ukázal, že mu nejde o občanov a boj proti korupcii, ale o iné záujmy.

„Smer ukázal, koho záujmy obhajuje. Nie slušných ľudí, ale developerov a neodôvodnené výhody poslancov,“ povedal na tlačovej besede podpredseda KDH Daniel Lipšic. Predstavitelia Smeru-SD podľa neho majú plné ústa sociálnej rovnosti, ale ako poslanci nechcú mať rovnaké postavenie pred zákonom ako všetci ostatní. Rozpor slov a činov jednoznačne dokumentuje práve postoj Smeru k poslaneckej imunite, naznačuje Lipšic. Návrhy na zrušenie imunity zákonodarcov do parlamentu predložili v minulosti vysokí stranícki funkcionári Smeru-SD Pavol Paška a neskôr aj Renáta Zmajkovičová, nakoniec ich stiahli. „Báli sa, že by mohli s hlasmi opozície prejsť,“ konštatoval Lipšic s tým, že on zrušenie imunity presadzoval ako minister a aj ako opozičný poslanec.

Podpredseda KDH sa zároveň spýtal, prečo Smer-SD hovorí o praní špinavých peňazí v politike, keď medzi najväčšie práčky peňazí patria kasína, zvyčajne napojené na organizovaný zločin. Zdôraznil, že obete gamblerstva si nevyberajú medzi politickými stranami, negatívne dopady magakasína ako osobné bankroty či rozvraty rodín sa dotknú ľudí bez ohľadu na stranícku príslušnosť. „Celé roky bojuje Smer-SD proti rovnej dani, ale zvýhodní tých, ktorí zarábajú veľké objemy na hazardných hrách,“ konštatoval predseda kresťanských demokratov. Podľa Figeľa nejde len o otázku peňazí, ale aj o kultúru spoločnosti a jej sociálneho vývoja.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM