Jakub Forgács Rôzne

Keď sa začnú smiať už aj inštruktori... Vtipné príhody z bystrickej autoškoly, ktoré musíte počuť

Bohatá studnica zážitkov. Aj to charakterizuje povolanie menom inštruktor v autoškole. Jeden z Banskej Bystrice nám porozprával príhody zo svojej praxe. A jeho rozprávanie stojí naozaj za to.

Neraz musí mať inštruktor autoškoly poriadnu trpezlivosť. Ak nádejnému vodičovi chýba potrebná zručnosť a pohoda, maléry priťahuje ako magnet. Mnohé príhody z autoškôl majú zábavný ráz a len tak sa na ne nedá zabudnúť. Dôkazom toho sú aj niektoré zážitky, ktoré nám prezradil inštruktor Jaroslav Bubelíny z banskobystrickej Autoškoly Ing. Jaroslav Bubelíny.

Nekonečné čakanie

Zážitkov je na rozdávanie, rodia sa pravidelne a aj vám môžu privodiť dobrú náladu. Pri jazdení po meste sa na napríklad na niektorých miestach nachádza doplnkový semafor len s jedným svetlom. „Večne tam bliká len jedno žlté svetlo, čím upozorňuje vodiča na nebezpečné miesta. Moja žiačka pri ňom zastala. Ja sa na ňu pozerám a pýtam sa: "Na čo čakáme?“ Odpoveď znela: „Na zelenú!“. Ešte pred mojim výbuchom smiechu som jej stihol povedať: „Poďte!“, lebo by sme tam boli dodnes, spomenul si na úsmevnú situáciu banskobystrický inštruktor.

Na skúškach panuje tradične nervozita a žiaci zo stresu zabudnú aj také veci, o ktorých by ste si mysleli, že sa zabudnúť nedajú. Napríklad na otázku policajta: „Kde je vpravo?“, žiaci ukazujú presne na opačnú stranu, čiže vľavo. Ale jeden žiak dokázal urobiť v strese mimoriadnu hlúposť. „Testy na skúškach sú vo formáte A3, ktorý je zložený na polovicu. Žiak začal písať test. Išlo mu to veľmi dobre a rýchlo. Za päť minút odovzdal papiere. Keď policajt začal vyhodnocovať jeho test, polovicu otázok žiak nemal vyplnených. Policajt ukázal žiakovi vyhodnotený test a otvoril ho. Na to žiak reagoval: "To sa dá aj otvoriť?“ Odvtedy pred skúškami policajt pri poučení hovorí vetu: „Test sa dá aj otvoriť…“," pokračoval Bubelíny.

Výkriky aj neznesiteľné otázky

Aj konverzácia inštruktora so žiakmi býva zaujímavá, lebo musí reagovať na slová žiaka. A žiaci? „Niektorý žiak mlčí celú jazdu ako ryba, iný zase v kuse rozpráva a poniektorí žiaci sa správajú veľakrát netradične. Jedna žiačka napríklad pri prejdení každej jamy vždy reagovala detským hlasným výkrikom: "Hopláááá!“. Druhá žiačka pri vyhýbaní sa kamiónu zase začala kričať: „Ááááááá!“. Vraj sa bojí veľkých áut," zaspomínal si inštruktor.

Tretia žiačka na každý pokyn odpovedala otázkou. Jeden z dialógov s ňou podľa slov Bubelínyho vyzeral nasledovne:

  • Inštruktor: „Podradíme do dvojky!“
  • Žiačka: „Do dvojky?“
  • Inštruktor: „Spomaľte vozidlo!“
  • Žiačka: „Spomaliť?“
  • Inštruktor: „Budeme odbočovať vpravo!“
  • Žiačka: „Vpravo?“
  • Inštruktor: „Áno, na križovatke.“
  • Žiačka: „Na križovatke?“
  • Inštruktor: „Áno, smer Zvolen.“
  • Žiačka: „Zvolen?“
  • Inštruktor nevydržal a rázne odpovedal: „Nie, smer Mesiac!“

Čítajte tiež:

Kuriozita v Bystrici, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Bystrici

Učiteľka z bystrického gympla sa na plán žiakov pripravila: Štvornohí strážcovia v kabinete, no situácia sa zvrtla VIDEO

Foto: ilustračné

Autoškola bude drahšia
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM