Monika Vengrínová Rôzne

Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Poprade, do ktorých sa oplatí zavítať

Takmer každý si rád zájde posedieť s partiou kamarátov do mesta. A očakáva, že to bude stáť za to. Aj v Poprade sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré lákajú kvalitnými službami, ale aj čímsi navyše. Majú v sebe akési čaro. Ktoré zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Poprade, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

Groteska Art Caffe

Útulná a výnimočná. Taká je Groteska Art Caffe. Hneď ako vstúpite vás Groteska očarí svojim interiérom. Strop ovešaný dáždnikmi a obrazy miestnych umelcov na stenách podčiarknu atmosféru tohto unikátneho miesta. Nielen vďaka interiéru sa tu budete cítiť viac ako dobre. Grotesku robia výnimočnou najmä ľudia, ktorí v nej pracujú. Stále veselá Zuzka a vždy elegantný Marek vám s úsmevom pripravia kávičku či nápoj lásky. 

„Káva Grotreska je z lokálnej pražiarne, vďaka čomu je vždy čerstvá.  Večer si môžete spríjemniť aj fľašou dobrého vínka. Tie najlepšie slovenské vína nájdete vo vitríne Grotesky a k vínku si môžete dopriať aj drobné zahryznutie v podobe syrového taniera,“ uviedol vedúci Grotesky Marek Body s tým, že posedieť si tu môžete aj pri skvelej hudbe. Koncerty domácich interpretov a DJov často oživujú víkendové večery v Groteske.

Aj najmenší hostia sa majú na čo tešiť. Priamo pri terase je detský kútik so šmykľavkou, domčekom a spoločne si môžete zahrať aj rôzne spoločenské hry, ktoré sú k dispozícii v kaviarni.

Café La Fée

„Snažíme sa aby ľudia prekročením nášho prahu vypli a svoje starosti nechali vonku. Veď svet je tak krásny. Aby každý u nás zabudol na čas, prestal sa náhliť a užil si to. Koláče, ktoré si u nás vychutnáte, pečieme každodenne. Dbáme, aby ste nikdy nejedli koláč viac ako 36 hodín po vytiahnutí z pece,“ vysvetlila majiteľka a pekárka Café La Fée Monika Baľová a dodala, že nájsť tie najkvalitnejšie suroviny je náročné.

Preto okrem slovenských výrobcov, ktorí dokážu vyprodukovať napríklad výborné maslo, si veľa surovín musia dovážať zo zahraničia. Uprednostňujú domáce sezónne suroviny. Na jeseň sa tešia na poctivé slovenské gaštany, z ktorých sa dá robiť úžasné gaštanové pyré. Vína si vozia od malého alsaského vinára Andreho Arbogasta, ktorý je naozaj starý poctivý francúzsky vinár. Toto víno, sa dá okrem územia francúzskeho Alsaska, kúpiť už len v Café La Fée v Poprade.

Snažia sa aj o čo najlepšiu obsluhu. „Pán“ čašník, obsluhoval desiatich prezidentov, bol členom olympijských domov od roku 1996 až do 2010 a absolvoval stovky rôznych akcií. V Café La Fée obsluhoval prezidenta SR, Richarda Mullera, bývalého premiéra, troch ministrov, Adelu Banášovú, predsedu parlamentu a tisíce ďalších náročných zákazníkov.

„Keď sa ma pýtajú, ako sa robí úspešný podnik, len sa zasmejem, lebo neviem, či sa nám to vôbec podarilo. Viem len, že každý by mal vtlačiť do svojej práce to, čo je on sám. Nedokázala by som riadiť výrobu ocele alebo závod na výrobu hnojív. Len som jednoducho urobila to, čo ma vždy bavilo. A robím to v prostredí, v ktorom chcem sama tráviť svoj čas. Potom už len dúfate, že sa nájde dostatok ľudí, ktorí si to prídu vychutnať spolu s vami. Myslím, že sme zopár takých ľudí pod Tatrami našli,“ usmieva sa sympatická majiteľka.

Čokolatéria Bon Bon in

Bon Bon in pôsobí v Poprade úspešne už deväť rokov. Bola otvorená ako prvá čokolatéria vo východoslovenskom kraji. Prevádzka je zaujímavá svojim sortimentom tovaru ale aj služieb. Je to v podstate vzorková predajňa, kde si zákazník každý druh tovaru, či už sú to čaje, kávy, čokolády alebo pralinky, môže ochutnať a následne aj kúpiť.

„Naša cieľová skupina sa počas deviatich rokov vyselektovala najmä na zákazníkov, ktorí očakávajú určitú kvalitu služieb a ponúkaného produktu. V sortimente tabuľkových čokolád ponúkame iba organické čokolády s pravým kakaovým maslom. Čokolády sú vyrábané spoločnosťou, ktorá pestuje kakaové plody na vlastných plantážach a taktiež ich spracováva bez použitia konzervačných a iných než prírodných látok. Od tejto firmy predávame aj ručne robené čokoládové pralinky, ktoré neobsahujú konzervačné látky a všetky suroviny na ich spracovanie sú prírodné,“ objasnila konateľka spoločnosti Don Leon Renáta Jesenská.

Pri posedení môžu zákazníci ochutnať rôzne druhy plantážnych káv, ktoré sú čerstvo pražené a kávové zrná sú mleté tesne pred samotnou prípravou kávy. V ponuke je približne 150 receptúr z topených organických čokolád všetkých druhov vrátane špecialít, ako sú napríklad Čokoládový guláš, Letné ovocné polievky, Čokoládový španielsky vtáčik na smotane a iné. Momentálne v čokolatérii prebiehajú Čokoládové hody. „Je to akcia kde v rámci celého menu /aperitív, hlavné jedlo, dezert, káva/ podávame aperitív a kávu grátis. V menu sú na výber štyri hlavné chody ako napríklad Čokoládové lokše s makom a broskyňami alebo Cisársky trhanec s horkou čokoládou a mandľami,“ dodala Jesenská.

Do týchto popradských podnikov sa oplatí zavítať
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM