Monika Földešiová Rôzne

Keď sú vlasy choré

Keď mazové žľazy produkujú zvýšené množstvo tuku, vlasy sa často už niekoľko hodín po umytí opäť zamastia. Aj tento problém trápi veľa žien. Podľa charakteru vlasov spoznáte, či sa jedná o ženu na úrovni alebo o spoločenský typ ženy.

Príčiny mastných vlasov „Agresívne“ šampóny – Časté umývanie vlasov agresívnymi prípravkami môže mať za následok zvýšenie produkcie mazu. Preto odporúčame používať jemné šampóny s čo najmenej chemickými prísadami. Nadmerná produkcia mazu môže byť zapríčinená nesprávnou výživou alebo poruchami látkovej výmeny. Svoju úlohu zohrávajú aj hormonálne zmeny (puberta, tehotenstvo, klimaktérium). Aby ste si urobila jasno, mala by ste sa rozhodne poradiť s lekárom. ** Lupiny** Odumreté rohovité čiastočky sa ako sneh sypú z hlavy na ramená a chrbát. Vlasy sú matné a lámavé. Niekedy môže suchá pokožka hlavy aj nepríjemne svrbieť. Jednou z príčin môže byť silne zvýšená produkcia buniek vlasovej pokožky. Ďalšie napríklad znížená produkcia mazu, takže vlasový podklad je príliš suchý.

Umývajte si vlasy špeciálnym, jemným šampónom. Pomáha tiež častejšia aplikácia vlasovej kúry alebo olejového zábalu. Dodajú vlasom a pokožke chýbajúce mineráli a zdravé tuky. ** Masáž a zábal s olejom z koreňa lopúcha** Pri nadmernej tvorbe lupín sa osvedčili aj pravidelné masáže vlasovej pokožky v kombinácii so zábalom. Veľmi vhodný na použite sa osvedčil olej z koreňa lopúcha. Končekmi prstov naneste na celú pokožku hlavy trochu oleja z koreňa lopúcha. Krúživými pohybmi oboch rúk potom prechádzajte po celej ploche vlasovej pokožky a dobre ju premasírujte. Okolo hlavy potom zaviňte froté uterák, cez neho nasaďte plastikovú čiapku a nechajte olej pôsobiť približne 30 minút. Nakoniec si vlasy umyte jemným šampónom. Pri mimoriadne zvýšenej tvorbe lupín môžete zábal nechať pôsobiť cez noc a vlasy umyť až ráno.

Zábal s olivovým olejom Miesto oleja z koreňa lopúcha môžete použiť aj mierne ohriaty olivový olej zmiešaný so šťavou z polovičky citróna. ** Posilnenie vlasových koreňov žihľavou** K posilneniu vlasových koreňov a obmedzeniu tvorby lupín je možné použiť aj nálev z žihľavy. Môžete ho kúpiť v lekárni alebo si ho pripraviť doma. Ako na to: Nazbierajte si asi 500 gramov listov mladej žihľavy a prelejte ich vriacou vodou. Po vychladnutí nálev preceďte cez sitko a jemnými pohybmi vmasírujte do vlasovej pokožky.

Zdroj: www.styl24.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM