Regióny

Keď to zbadal, ihneď bral do ruky kameru: Martin natočil na lúke za domom záhadnú šelmu!

Netuším čo to je, ale nakameroval som to na lúke za domom. Takto okomentoval Martin (20) svoje video, ktoré zavesil na sociálnu sieť. K videniu je na ňom neznáma mačkovitá šelma. Ide o prípad, s akým sa ani ochranári v Prešovskom kraji ešte nestretli.

Ilustračný obrázok k článku Keď to zbadal, ihneď bral do ruky kameru: Martin natočil na lúke za domom záhadnú šelmu!
Zdroj: Facebook

Na záberoch Martina Markuša je zachytený výjav, aký sa v našich končinách len tak nevidí. Na videu je možné vidieť neznámu mačkovitú šelmu. A zábery podľa Martinových slov vznikli priamo v našom kraji!

„Netuším čo to je, ale asi okolo 19:00 som to nakameroval na lúke za domom. Zviera bolo vo veľkosti dospelej šelmy,“ napísal Martin na sociálnej sieti, kde video zavesil. A dodal, že nakrútené bolo v lokalite Raslavice, v Bardejovskom okrese ešte 5. júna.

Martin ďalej uviedol, že najprv si mysleli, že ide o vlka, potom tipovali pumu alebo tigra – skrátka, veľkú mačkovitú šelmu, oveľa väčšiu ako obyčajná alebo divá mačka. Video podľa svojich slov natočil zo vzdialenosti 300 metrov.

Čo na to odborníci? "Mačkovitou šelmou sme si istí, ale kvalita záberu nie je dostatočná na to, aby sa dalo identifikovať, o aké zviera ide. Ak by sme brali do úvahy len siluetu, vylúčili sme mačku divú, aj rysa. No, s takýmto prípadom sme sa v pôsobnosti Prešovského kraja ešte nestretli,“ uviedla Marta Hrešová z prešovskej Štátnej ochrany prírody.

VIDEO: Martin nakrútil na lúke záhadnú mačkovitú šelmu!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM