ELA Politika

Kéry obeť hackerov? Azovčania ti možno strčia ko**t do r**i, mal napísať smerácky poslanec

Na internete sa objavila vulgárna komunikácia, ktorej autorom má byť poslanec Smeru-SD Marián Kéry. Bol to naozaj on alebo je len obeťou hackerov?

Ilustračný obrázok k článku Kéry obeť hackerov? Azovčania ti možno strčia ko**t do r**i, mal napísať smerácky poslanec
Zdroj: Facebook.com/ŇIGDI 2.0 , TASR/Jakub Kotian

Satirická stránka na Facebooku Ňigdi 2.0 zverejnila „screenshoty“ chatovej komunikácie, ktorá mala byť medzi poslancom Smeru-SD a jedným diskutérom.

Ako z krčmy…

Kéry, ktorý je na čele parlamentného zahraničného výboru a taktiež aj overovateľom vo výbore pre európske záležitosti, však zvolil slovník hodný krčmovej diskusie k téme vojny na Ukrajine.

„ŇIGDaci, predstavujem vám poslanca NR SR za stranu SMER-SD Marián Kéry,“ napísal k uniknutej komunikácii admin stránky.

„Kéry, ktorý minulý týždeň v relácii Na Telo tvrdil, že Rusko stále považuje za priateľa… Komunikácia sa týka videa, ktoré sa včera objavilo na Telegrame. Ruský vojak si nahral ako znásilňuje ukrajinské batoľa a potom to uverejnil,“ dodáva administrátor stránky.

Samotná komunikácia sa týka medializovanej správy o nechutnom počínaní jedného z ruských vojakov na Ukrajine, ktorý mal sexuálne zneužiť batoľa.

Vulgarizmy

„Naozaj je Rusko pre nás priateľ? Si naozaj taký vymletý?,“ pýta sa poslanca jeden z užívateľov, ktorý mu odkazuje, že sa zastáva „(Z)mrdov“.

Profil odpovedajúceho, Mariána Kéryho, vyzerá byť jeho oficiálny. Diskutér pripojil k správe aj link na spomínaný medializovaný prípad z Ukrajiny.

„Odporúčam ti čo najrýchlejšie vstúpiť do oddielu Azov. Zapadol by si medzi nich. Minimálne názorovo,“ reagoval Kéryho profil. Diskutér v chate sa ďalej rozohnil a pýtal sa, či smerácky poslanec naozaj schvaľuje činy, ktoré boli na Ukrajine medializované. „Si naozaj už ko**t?,“ odkázal ostro poslancovi.

Slová, ktoré následne zazneli z profilu Mariana Kéryho, rozhodne nie sú adekvátne politikovi a poslancovi NRSR. „Menej čítať ukrajinské propagandistické plátky. Tí Azovčania ti možno ten k…t strčia do tvoje riti,“ zaznie zo strany Kéryho mena.

Hackli mu profil?

Portál Startitup k tejto téme kontaktoval samotného poslanca a opýtal sa ho, čo na uniknuté správy hovorí.

„Dostal som od viacerých mojich priateľov, ktorých mám na súkromnom profile Marián Kéry informáciu, že im odo mňa prišli nejaké vulgárne odkazy a neviem čo. Priznám sa, že nie som príliš technicky až taký zdatný, ako to vyhodnotiť, ale napísal som včera večer taký status, kde som to nejakým spôsobom vysvetlil. Ja určite nepoužívam takéto vulgárne slová,“ argumentoval Kéry.

Ako ďalej vysvetľuje, po zmene svojich prihlasovacích údajov, vrátane hesla na sociálnu sieť, už problémy neeviduje. A či sa Kéry po odhalení náhodou iba nevyhovára? „A prečo by som sa mal vyhovárať? Áno, je to tak, hackli mi profil,“ zdôraznil smerák pre Startitup.

Priateľstvo s Ruskom

Marián Kéry zo Smeru, ktorý aj týždne po invázii Ruska na Ukrajinu často opakuje kremeľskú propagandu, sa postavil minulý týždeň aj proti zrušeniu skupín priateľstva, ktoré navrhol minulý týždeň ešte poslanec za SaS Ondrej Dostál (medzičasom sa stal štátnym tajomníkom ministerstva spravodlivosti).

Kéry ani poslanec a expremiér Peter Pellegirni pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Hlas-SD nesúhlasia s koaličnými úvahami o zrušení skupín priateľstva NR SR s Ruskou federáciou a Bieloruskom. Kéry to označil za nezmysel. Pellegrini hovorí o prázdnych a zbytočných gestách.

„Je to absolútny nezmysel. Počul som, že takáto iniciatíva je. Skupina priateľstva nedelí, nenásobí, ale je to predsa len určitá možnosť, ako medzi sebou komunikujú poslanci jednotlivých parlamentov,“ uviedol pre TASR Kéry s tým, že aj úvahy o rušení skupín mu prídu nemiestne.

Upozornil na negatívne dôsledky. Podotkol, že ak sa nebudeme s niektorými krajinami stretávať, nemôžeme ich ani upozorniť na to, čo podľa nás nie je v poriadku. Návrh koalície v parlamente určite nepodporí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM