Martin Sýkora Správy Regióny

Kežmarské kasárne na rozpadnutie: Pád časti steny bývalej vojenskej budovy

Včera (5.4.) na poludnie spadla časť steny na budove v areáli bývalých kasárni. Budova z roku 1936, ktorá slúžila vojakom ako ubytovňa, bola určená na demoláciu.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarské kasárne na rozpadnutie: Pád časti steny bývalej vojenskej budovy
Zdroj: Mesto Kežmarok

V stredu na obed sa v Kežmarku, v areáli bývalých kasární, ozval rachot. Spadla totiž časť steny. Poškodenie budovy je čiastočné.

„Predpokladáme, že samovoľné zrútenie asi polovice prednej a bočnej steny mohla spôsobiť mimoriadne silná zima a nepriaznivé počasie posledných dní,“ informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Budovu plánuje mesto do konca roka odstrániť. Spolu s ňou majú byť zbúrané ďalšie dve budovy, na ktorých bola statika porušená. Na uvoľnenom mieste sa uvažuje s vytvorením ihrísk a zriadením priestoru pre voľnočasové aktivity študentov budúceho študentského mestečka, ktoré má v zámere zriadiť Prešovský samosprávny kraj (PSK).

„Objekty patriace mestu sú monitorované mestskou políciou a sú pre verejnosť uzavreté. V čase pádu steny tam neboli prítomné žiadne osoby,“ dodala Šlosárová.

PSK do priestorov kasárni presťahuje 3 kežmarské stredné školy. Stavby, v ktorých sa uvažuje o situovaní študentov, slúžili ako učebné bloky. V najbližšom období PSK plánuje v rámci plnenia aktivít akčného plánu pre okres Kežmarok ich celkovú rekonštrukciu. Pre budúci Kampus mesto Kežmarok poskytne pozemky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Mesto Kežmarok
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM