Webnoviny - Svet

KHL: Najlepšími boli Radulov a Říha

WEBNOVINY.SK

Alexander Radulov.Foto: SITA/APMOSKVA 21. mája (WEBNOVINY) – Najužitočnejším hráčom Kontinentálnej hokejovej ligy v sezóne 2010/11 sa stal útočník Salavatu Julajev Ufa Alexander Radulov. Hráč víťaza Gagarinovho pohára získal Zlatú hokejku druhý rok po sebe. Radulov si ocenenie prevzal na galavečere v Moskve.

Radulov bol v minulej sezóne aj najproduktívnejším hráčom súťaže, keď dosiahol 80 bodov (60+20). Za najlepšieho brankára KHL vyhlásili Konstantina Barulina z Atlantu Mytišči. Ruský reprezentačný gólman sa však do hviezdnej formácie sezóny nedostal, brankárom v nej je Erik Ersberg z Ufy.

V najlepšej šestke ročníka majú svoje miesto aj obrancovia Kirill Koľcov z Ufy a Sandis Ozolinš z Rigy a útočníci Radulov, Igor Grigorenko (Ufa) a Sergej Mozjakin (Mytišči), ktorý sa spolu s Vitalijom Novopašinom z Astany stal aj Džentlmenom súťaže.

Za najlepšieho trénera sezóny vyhlásili Čecha Miloša Říhu, ktorý už medzičasom odišiel z Mytišči do SKA Petrohrad. Českí hokejoví zástupcovia si z Moskvy odniesli aj ďalšie dve ceny. Roman Červenka bol najlepším kanonierom súťaže, Karel Rachůnek zasa najproduktívnejším obrancom.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM