Svet Zo zahraničia

Kim Čong-un nasadol do vlaku: Cestuje na stretnutie s Putinom

Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un sa vydal na cestu do Ruska, kde sa stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na severokórejské štátne médiá.

Ilustračný obrázok k článku Kim Čong-un nasadol do vlaku: Cestuje na stretnutie s Putinom
6
Galéria
Zdroj: TASR

Kim, ktorého sprevádza delegácia na najvyššej úrovni, cestuje do Ruska svojím špeciálnym vlakom, uviedla agentúra KCNA, ktorá nespresnila cieľovú destináciu.

Kremeľ však v utorok oznámil, že najvyšší predstavitelia KĽDR a Ruska sa stretnú 25. apríla v meste Vladivostok na ruskom Ďalekom východe.

Ako informovala agentúra TASS, hlavnou témou rokovaní bude denuklearizácia Kórejského polostrova a zaistenie bezpečnosti pre oblasť juhovýchodnej Ázie. Plánuje sa aj diskusia o rôznych aspektoch bilaterálnych vzťahov vrátane politického, hospodárskeho, kultúrneho a humanitárneho programu.

Summit Putin – Kim bude vôbec prvým vzájomným stretnutím oboch lídrov. Vrcholní predstavitelia Ruska a KĽDR sa dosiaľ posledný raz stretli v roku 2011. Rusko vtedy navštívil Kimov zosnulý otec, predošlý severokórejský líder Kim Čong-il, pričom sa stretol s vtedajším ruským prezidentom Dmitrijom Medvedevom.

Foto: ilustračné

Severokórejský líder Kim Čong-un
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM