Šport Správy Rôzne

Kiska vyhlásil, že zanedbávame starostlivosť o šport: Poukázal na prípad Volka

Podľa prezidenta Andreja Kisku Slovensko zanedbáva starostlivosť o šport. Poukázal aj na prípad Jána Volka.

Ilustračný obrázok k článku Kiska vyhlásil, že zanedbávame starostlivosť o šport: Poukázal na prípad Volka
11
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská republika trošku zanedbáva starostlivosť o šport. Aj v prípade šprintéra Jána Volka sa ukazuje, že jeho úspech nie je výsledkom systematickej práce štátu, ale je za tým rodina a rodinné peniaze. Vyhlásil to prezident SR Andrej Kiska potom, ako čerstvého halového majstra Európy v behu na 60 metrov v stredu prijal vo svojom sídle.

„Diskutovali sme aj o tom, ako naše deti motivovať k tomu, aby športovali. A práve takýto príklad je to, čo naše deti potrebujú vidieť. Aby sme ich od tých počítačov a hier dostali ku športu,“ uviedol Kiska.

Hlava štátu ľutuje, že ak rodiny nie sú patrične finančne zabezpečené, dieťa nemôže športovať. „A je to potom veľmi smutné, že mnohé talentované deti z chudobnejších rodín nemôžu športovať a prídeme o ich talenty. Nesmieme dopustiť, aby sa zo športu stala záležitosť len bohatých ľudí. Šport musí byť pre každého a každé talentované dieťa musí mať šancu,“ apeluje prezident.

Podľa jeho slov je práve toto úloha politikov. „Zamýšľať sa nad systémovým prístupom k športu a nad systémovým financovaním. Aby sme na záver skutočne neboli odkázaní na rodinu a aby sme vedeli nachádzať talenty a podporiť ich už od mladého veku,“ dodal podľa svojej oficiálnej stránky Kiska.

Foto: ilustračné

Andrej Kiska
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM