Aktualizované Správy

Vybavovanie musí počkať. Štátne a verejnoprávne inštitúcie budú zatvorené

Úradné hodiny sú zrušené, zakázaný je tiež vstup do priestorov daných pracovísk.

Ilustračný obrázok k článku Vybavovanie musí počkať. Štátne a verejnoprávne inštitúcie budú zatvorené
Zdroj: TASR

Klientske centrá, oddelenia dokladov a dopravné inšpektoráty rezortu vnútra budú v stredu (8. 4.) a vo štvrtok (9. 4.) zatvorené. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Klientske centrá

Úradné hodiny sú zrušené v súvislosti s rozhodnutím vlády o rozšírení núdzového stavu. Ako upozornilo ministerstvo, zakázaný je tiež vstup do priestorov daných pracovísk.

Zmeny sa týkajú aj pracovísk všetkých oddelení cudzineckej polície Policajného zboru. Od stredy až do utorka (14. 4.) budú pre verejnosť zatvorené, doplnilo MV SR. Od 15. apríla bude prevádzka stránkových pracovísk jednotlivých oddelení cudzineckej polície PZ fungovať v obmedzenom režime tak ako doteraz – v pondelok a piatok od 08:00 do 13:00 hod. a v stredu od 12:00 do 17:00 hod.

Sociálna poisťovňa

V nadväznosti na uznesenie vlády Slovenskej republiky o opatreniach v súvislosti s pandémiou koronavírusu Sociálna poisťovňa oznamuje, že podobne ako ostatné štátne a verejnoprávne inštitúcie, ruší v dňoch 8. a 9. apríla 2020 (streda, štvrtok) stránkové hodiny.

Vstup do priestorov pobočiek v týchto dňoch na základe uznesenia vlády nie je možný. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

V prípade, ak mal niekto dohodnutý termín na podpísanie žiadosti o dôchodok, Sociálna poisťovňa ho osloví a dohodne sa s ním na náhradnom termíne. Odo dňa 14. apríla 2020 (vrátane) by mali byť pobočky opäť otvorené tak, ako doteraz v skrátenom režime.

Finančná správa

Finančná správa upozorňuje, že dbá na dodržiavanie rozhodnutí Vlády SR a Ústredného krízového štábu SR, a preto upravuje úradné hodiny počas veľkonočných sviatkov.

Pracoviská finančnej správy, konkrétne podateľne a klientske zóny daňových a colných úradov, budú počas najbližších dní úplne zatvorené. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová s tým, že výnimkou sú pobočky a stanice colných úradov. Úradné hodiny sú zrušené v súvislosti s uznesením Vlády SR o rozšírení opatrení núdzového stavu.

Úrady finančnej správy tak nebudú pre verejnosť dostupné v stredu 8. 4. 2020 ani vo štvrtok 9. 4. 2020. Úradné hodiny platné v čase pandémie koronavírusu budú platiť opäť od utorka 14. 4. 2020.

Call centrum finančnej správy bude dostupné počas štandardných úradných hodín – v pracovné dni od 8:00 hod. do 16:00 hod.

Úrad práce

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v dňoch 8. apríla a 9. apríla 2020 ruší stránkové hodiny na všetkých pracoviskách úradov práce, sociálnych vecí a rodiny a zakazuje vstup verejnosti do týchto priestorov. Informovala o tom Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM