Barbara Dallosová Kultúra

KLIP plný krásnych dievčat: Žiarski hudobníci natáčali v nákladnom výťahu

Žiarski muzikanti si povedali, že vianočné songy a klipy v tomto období skáču na ľudí z každej strany, a prišli s niečím celkom iným. Pozrite si výsledok.

Zdroj: YouTube.com

Folkrocková skupina Janko Kulich & Kolegium zo Žiaru nad Hronom prichádza pred sviatkami s novým klipom. Nie však vianočným. Skladba Odišla duša z chlapa je v poradí už štvrtým singlom z posledného albumu Doba drevená, ktorý kapela pokrstila ešte v decembri minulého roka. O videoklip sa postarala Cesar production Petra Balenta z Nitry.

Vianočných piesní je všade dosť

„Odišla duša z chlapa je úplne iná ako naše ostatné piesne. Muziku zložil náš gitarista a mandolinista Matúš a keďže už samotný drive pesničky naznačoval, že sa niečo deje, napísal som pre ňu špeciálny text. Hovorí o cestovaní duše chlapa po opustení tela, kam by chcela ísť, čo vyskúšať a kde skončiť. Myslím, že sa to celé podarilo a že v tomto predvianočnom zhone ponúkne našim fanúšikom potrebnú dávku energie. S kapelou sme sa rozhodli, že nebudeme pred Vianocami premiérovať žiadnu z našich vianočných piesní, keďže tých je všade dosť,“ vysvetľuje frontman Janko Kulich.

Výťah a sieň slávy zároveň

Klip k novinke vznikal v nákladnom výťahu v žiarskom Mestskom kultúrnom centre, ktorý je zároveň aj sieňou slávy, kde sa podpisujú všetci umelci. Za kapelníkmi sú tak napríklad podpisy Michala Dočolomanského, Milana Lasicu, skupiny Lordi, speváčky Kate Ryan či Tarjy Turunen z Nightwish.

Ako už sú fanúšici zvyknutí, v klipe nechýba prímes ženskej krásy. ,,V klipe vystupujú dievčatá, ktoré hviezdili v našich posledných

videoklipoch, alebo ešte aj budú v tých nových. Podarilo sa nám ich spojiť do jedného," hovorí Kulich s tým, že premiéra ďalšieho klipu je naplánovaná na valentínsky termín: ,,Vtedy oodpremiérujeme šansón Voda tichá priamo z vane."

Hymna pre žiarsky hokej

Kulich a Kolegium stihli v roku 2018 desiatky koncertov doma i v Čechách a úspešný rok plánujú zakončiť tesne pred Vianocami, 21. decembra, tradičným „narodeninovým“ koncertom v divadelnej sále MsKC spolu s atraktívnym hosťom, kapelou Korben Dallas.

V budúcom roku plánuje hudobné zoskupenie nahrávať nové piesne, avizuje vydanie nového albumu s netradičnými vianočnými piesňami a tiež letné aj zimné turné. Podľa Kulicha sa fanúšikovia dočkajú aj niekoľkých premiér videoklipov k ďalším singlov z posledného i nového albumu.

,,Čo sa týka kapely a žiarskych plánov tak ešte pripravujeme v budúcom roku tzv. hokejovú hymnu pre žiarsky hokej. Bude to už náš druhý športový song, keďže sme autormi súčasnej hymny FK Pohronie," dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM