Webnoviny - Svet

Kližan v Tangeri postúpil do osemfinále dvojhry

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA TANGER 17. februára (WEBNOVINY) – Zo slovenského derby v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour v marockom Tangeri (dotácia 30 000 USD, antuka vonku) postúpil do osemfinále Martin Kližan. Dvadsaťročný člen NTC zvíťazil nad krajanom Pavlom Červenákom v ich treťom vzájomnom stretnutí na seniorskej medzinárodnej scéne 7:6 (3), 6:1.

Zápas rozohrali už v pondelok, ale za stavu 6:5 pre napokon zdolaného prišiel odklad pre dážď. V utorok sa aktéri z rovnakého dôvodu dokonca vôbec nedostali na dvorec. Šampión zo súťaže chlapcov na parížskom grandslamovom Roland Garros 2006 Kližan (210. vo svetovom rebríčku) upravil skóre proti Červenákovi (248.) na 2:1 a kamarátovi sa revanšoval za predvlaňajšiu prehru z Prostějova. Medzi najlepšími šestnástimi na tomto podujatí si zmeria sily s postupujúcim zo zápasu nemeckého kvalifikanta Bastiana Knittela a Španiela Davida Marrera nasadeného ako ôsmeho.

Ladislavom Simonom vedený Kližan má v rámci tohto marockého antukového turné bilanciu 9:1. Na predchádzajúcich turnajoch kategórie ITF Futures v Casablance a Rabate sa najprv radoval z trofeje a potom bol v semifinále. V Tangeri už nezíska menej, než 6 bodov do renkingu a šek na 530 USD.

Dvojhra – 1. kolo: Martin Kližan (SR) – Pavol Červenák (SR) 7:6 (3), 6:1

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM