Peter Simon Regióny

Klobúk dole: Ľudia vyčistili Dobšinský kopec za jediný deň, FOTO

Z okolia trate Dobšinského kopca i čiernych skládok ako Podkova, Južný portál, Pingarty a Roveň sa podarilo vďaka ich šikovným rukám zozbierať rôzny odpad počnúc od plechoviek, PET fliaš, množstva pneumatík až po kompletný plastový interiér auta.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole: Ľudia vyčistili Dobšinský kopec za jediný deň, FOTO
27
Galéria
Zdroj: Marcel Kollárik

Ako informoval Marcel Kollárik, v nedeľu 30. apríla zorganizoval Autoklub EHC Dobšinský kopec v spolupráci so spoločnosťou Mestské lesy Dobšiná spol. s.r.o. a členmi aktívnych dobšinských seniorov "NORDIC WALKING“ pracovnú brigádu, ktorej súčasťou bolo aj čistenie okolia trate Dobšinského kopca a priľahlých lokalít.

„Dokým si členovia Autoklubu pripravovali materiálne vybavenie a priestory riaditeľstva pred blížiacimi ME pretekov automobilov do vrchu, tak vyše tridsiatka našich úžasných brigádnikov s obrovskou chuťou a vo veternom počasí ochotne pomohla vyčistiť viac ako 7 km trate s priľahlými znečistenými plochami,“ povedal Kollárik.

Doplnil, že z okolia trate Dobšinského kopca i čiernych skládok ako Podkova, Južný portál, Pingarty a Roveň sa podarilo vďaka ich šikovným rukám zozbierať rôzny odpad počnúc od plechoviek, PET fliaš, množstva pneumatík až po kompletný plastový interiér auta. „Na záver sme pre všetkých pripravili chutné teplé jedlo, ako malé poďakovanie za ich prácu. Môj obdiv a veľké poďakovanie patrí aj prítomným seniorom, ktorí môžu byť veľkým vzorom pre ostatných Dobšinčanov,“po­vedal na záver.

Zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: Ľudia vyčistili Dobšinský kopec za jediný deň
27
Galéria
Zdroj: Marcel Kollárik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM