Rastislav Búgel Zo Slovenska

Koalícia odmietla návrh opozície: Vláda nemusí poslancov informovať o vyšetrovaní káuz a využití eurofondov

Vláda nebude musieť parlamentu predložiť správy o priebehu vyšetrovania káuz ani o využití eurofondov. Koalícia totiž odmietla návrhy opozičných poslancov, ktorí žiadali predloženie správ.

Ilustračný obrázok k článku Koalícia odmietla návrh opozície: Vláda nemusí poslancov informovať o vyšetrovaní káuz a využití eurofondov
Zdroj: TASR

Správu o priebehu vyšetrovania kauzy „daňových podvodov vo veci Chovanec a spol. a Bašternák“ žiadal poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic. „Vládna koalícia zaujala postoj, že k starým kauzám sa vracať netreba a nové sú živé, čiže tie nie je možné riešiť, a vládni poslanci blokujú rokovania výborov, tak si myslím, že by o tejto veci malo rozhodnúť plénum,“ vysvetlil svoju požiadavku Lipšic.

Nezaradený Zsolt Simon chcel od vlády správu o vyhodnotení využitia eurofondov za obdobie 2007–2013 podľa jednotlivých operačných programov vrátane korekcií. „Slovenská republika za toto obdobie nevyčerpala viac ako jednu miliardu eur a viac ako 100 miliónov eur musela zaplatiť zo štátneho rozpočtu pre chyby pri poskytovaní eurofondov. Bolo by dobré, keby sme dostali takéto vyhodnotenie,“ zdôvodnil Simon.

Ondrej Dostál z SaS žiadal vyradiť z programu návrh na skrátené konanie o vládnej novele kompetenčného zákona, ktorá má posilniť právomoci vicepremiéra pre investície. „Tento návrh nespĺňa podmienky pre skrátené legislatívne konanie,“ vysvetlil Dostál.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM