Politika

KOHO by chceli Slováci vidieť ako premiéra? Najnovší PRIESKUM ukázal konkrétne meno

Voľby sa blížia a najnovší prieskum ukázal, kto by bol podľa Slovákov najlepším premiérom. Ktorému menu najviac dôverujú?

Ilustračný obrázok k článku KOHO by chceli Slováci vidieť ako premiéra? Najnovší PRIESKUM ukázal konkrétne meno
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa , TASR/Jaroslav Novák

Agentúra AKO sa v najnovšom prieskume Slovákov opýtala, koho by chceli vidieť ako premiéra. Informoval o tom portál televízie ta3.

Tisíc respondentov si mohlo vybrať niektorého zo zoznamu predsedov politických strán. 8,3 percenta opýtaných sa nevedelo rozhodnúť, alebo nechcelo na otázku odpovedať. 9,8 percenta respondentov si meno zo zoznamu vybrať nevedelo.

Pellegrini na čele

Koho si vybralo zvyšných 81,9 percenta opýtaných? Podľa prieskumu sa na prvom mieste umiestnil Peter Pellegrini (20,2 percenta). Nadpriemerne často jeho meno uvádzali ženy, 66 a viac roční, z Nitrianskeho, Košického a Trenčianskeho kraja, s najnižším vzdelaním, maďarskej národnosti a voliči strany Hlas-SD (87 percent).

Ďalšie mená

Druhé miesto patrí Robertovi Ficovi (17,9 percenta). Podľa ta3 dominoval v odpovediach mužov, 66 a viac ročných, rovnako s najnižším vzdelaním, z Trnavského, Prešovského a Trenčianskeho kraja, u ľudí inej národnosti a u voličov strán Smer-SSD (81 percent), Republika (31 percent) a SNS (29 percent).

Na treťom mieste sa umiestnil Michal Šimečka, ktorý získal dôveru 14,2 percenta opýtaných. „Oslovil najmä vekovú skupinu od 18 do 33 rokov, ľudí s vysokoškolským vzdelaním, voličov z Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja, opýtaných inej národnosti a voličov Progresívneho Slovenska (70 percent) a SASKY (22 percent),“ píše portál.

Na ďalších priečkach nájdeme mená ako Igor Matovič (5,5 percenta), Eduard Heger (5,5 percenta), Richard Sulík (4,4 percenta), Milan Uhrík (4,0 percenta), Milan Majerský (3,9 percenta), Andrej Danko (3,3 percenta) a Boris Kollár (3,0 percenta).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM