Ondrej Chamraz Hokej

Kokosy na snehu? Jamajka vyhrala hokejový šampionát a oživila nádej na olympiádu

Jamajka zvíťazila na juhoamerickom hokejovom šampionáte. Triumf si zabezpečila výhrou po nájazdoch nad obhajcom titulu z Kolumbie.

Ilustračný obrázok k článku Kokosy na snehu? Jamajka vyhrala hokejový šampionát a oživila nádej na olympiádu
Zdroj: NHL.com

Keď karibský diplomat v Miami R. Oliver Mair oznámil kamarátom, že má v pláne cez víkend pozerať Jamajku ako hrá hokej, tak odpoveďou mu boli len neveriace pohľady. O triumfe jamajského národného tímu informoval portál nhl.com.

Mair nebol z ich reakcie prekvapený a povedal: „Každý pozná príbeh jamajského bobového tímu a to je jedna vec, no ľadový hokej to je ďalšie prekvapenie“.

Jamajský tím bol vo väčšine zložený hráčov, ktorí sa narodili na Jamajke no hokej hrajú v Kanade alebo inej krajine.

Dôvod je prozaický. Na Jamajke sa momentálne nenachádza ani jeden zimný štadión, o to impozantnejšie je ich víťazstvo.

Je naozaj obdivuhodné, že v konkurencii krajín ako Mexiko, Argentína či Brazília, všetko krajiny, ktoré majú zimné štadióny, dokázal zvíťaziť hokejový trpaslík z Jamajky.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Hokejový tím Jamajky hral o šampionátový titul, no takisto sa snažili ukázať, že aj v ich krajine je veľa ľudí, ktorí majú radi hokej a chcú ho hrať.

Ako informuje nhl.com, týmto úsilím chcú dosiahnuť spustenie hokejového programu v krajine a vybudovanie prvých klzísk, aby sa raz mohli plnohodnotne zúčastniť olympijského šampionátu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM