Erik Bojničan Regióny

Koľko zarába šofér, pracovník na benzínke, či informatik? Hlohovčania nám prezradili svoje platy!

Pracovník z čerpacej stanice musel mať druhý príjem, šofér aj finančná poradkyňa sú spokojní... Zisťovali sme, koľko sa v Hlohovci a okolí skutočne zarába. Prekvapia vás tieto cifry?

Ilustračný obrázok k článku Koľko zarába šofér, pracovník na benzínke, či informatik? Hlohovčania nám prezradili svoje platy!
Zdroj: Dnes24.sk

Informácie o priemernom zárobku v našom okrese sme vám priniesli v článku: Beriete aspoň toľko, či ani zďaleka? Táto SUMA predstavuje priemerný zárobok v Hlohovci!

To je pekný výmysel

Hoci podľa Štatistického úradu sme na tom lepšie než v piešťanskom či skalickom okrese, mnohí Hlohovčania nesúhlasia. „To je pekný výmysel, alebo áno človek môže zarobiť tisíc eur keď odrobí mesačne 250 a viac hodín či sviatky a nedele… Proste je viacej v robote ako doma,“ ktorý pracuje vo výrobe prezradil Dávid (25).

Rovnaký názor na zárobok v výrobe má aj František (55). „Cez tisíc eur to sedí. To mám aj ja, v prípade, že je to myslené za dva mesiace,“ s úsmevom nám prezradil.

Dá sa žiť z tringeltov?

Podľa bývalej čašníčky a barmanky Stanislavy (33) sú tringelty rôzne a závisia od viac vecí. „V krčme bol môj zárobok do 400€. Ani s tringeltami to určite nebolo 500€. Záleží ale od typu klientely, ktorá do pohostinstva chodí, niekde to teda môže byť viac,“ opisuje nám svoje skúsenosti.

„V mojom prípade to síce bolo o niečo viac ako uvádza Štatistický úrad, no mesačne som odrobila priemerne 270 hodín-15 dní. Zaplatené som mala 2.50€ na hodinu, čiže plat bol približne 675€. Plus jeden gastro lístok v hodnote 3€ na 18-hodinový pracovný deň… Tringelty boli za mesiac asi 150€,“ prezradila nám o práci v bare Romana (24), podľa ktorej bez stravných lístkov bol, jej čistý mesačný zárobok bol približne 825€.

V doprave je to rôzne

V doprave je to s platmi rôzne.„Nalejme si čistého vína…Štatistiky nikdy nesedia so skutočnosťou…toľko peňazí na čerpacej stanici má buď len vedúci alebo zamestnanci v Bratislave. Po mojich 4-ročných skúsenostiach na čerpacej stanici som zistil že sa ďalej nenechám vykorisťovať za pár korún,“ vraví Daniel (25), podľa ktorého jeho plat nikdy nepresiahol 500 eur za celé 4 roky. „Časom to klesalo kvôli nesplniteľným plánom predajov, až som sa dostal na hranicu 380 eur za 20 odrobených pracovných dní čo je cca 180 hodín,“ pokračuje Daniel, ktorý dodáva, že by z výplaty neprežil, keby si nezarobil bokom.

Šofér Ján (25) sa nesťažuje. „Ja som živnostník a na to aby som mal 700€ musím odjazdiť 10 tisíc kilometrov. Dá sa to zvládnuť za 160 hodín, čo je vlastne 8 hodín denne pri klasickom pracovnom týždni. Keď však odpočítam zdravotné a sociálne poistenie je to menej,“ prezradil nám o svojej mzde.

Mzdy v informačných činnostiach a finančníctve sedia

Ľubomír (25), ktorý pracuje ako informatik tvrdí, že jeho mzda je na úrovni zistení Štatistického úradu. Michaela (25), ktorá pracuje vo financiách súhlasí, podľa nej sú mzdy v jej obore tiež približne rovnaké.

Tiež nie ste spokojní so svojou prácou a ohodnotením? Pozrite si, kde sa dá v Hlohovci a okolí momentálne zamestnať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM