Zo Slovenska

Kollár šokujúco dočarbal Sulíka a ujo Matovič čítal rozprávku. Čo ich k tomu viedlo?

Deň detí je dobrou príležitosťou pre každého politika, ktorý sa chce ukázať ako ľudomil, ktorému možno dôverovať. Neprehnali to však niektorí?

Ilustračný obrázok k článku Kollár šokujúco dočarbal Sulíka a ujo Matovič čítal rozprávku. Čo ich k tomu viedlo?
Zdroj: FB Boris Kollár

Deti sú pre každého politika tou najlepšou “rekvizitou.” Nie je nič lepšie, ako odfotiť sa s dieťaťom na kolenách a ukázať sa ako láskavý človek s dobrým srdcom, aj keď to nemusí byť pravda.

Medzinárodný deň detí je preto ideálna príležitosť urobiť si malý politický marketing. Tento rok sa rozhodli poriadne využiť to najmä Boris Kollár a Igor Matovič. Predseda parlamentu, ktorý ma detí deväť, voličom Sme rodina zrejme vyrazil dych.

Ujo Igor číta rozprávku

V čase sociálnych sietí sú šokujúce videá veľmi dobrou politickou reklamou. Ak sa vďaka silnému obsahu začnú masovo šíriť po internete, pozrú si ich stotisíce divákov a politikovi môžu významne stúpnuť preferencie.

Svoje o tom vie aj Igor Matovič, ktorý neprestal intenzívne využívať Facebook ani po tom, ako sa z neho stal predseda vlády. Niekedy zverejní niekoľko statusov za deň a viaceré sú vnímané aj kontroverzne. A tak si nemohol nechať ujsť ani príležitosť ukázať sa ako “uvoľnený sympaťák” s detičkami pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Spolu s volebnou líderkou OĽaNO Máriou Šofranko navštívili jednu z bratislavských základných a neskôr aj materských škôl.

Premiér sa nechal oslovovať ako ujo Igor, deťom prečítal rozprávku a učil ich maľovať.

Na akciu, samozrejme, pozval aj médiá, aby mal zabezpečené čo najväčšie mediálne pokrytie a video následne zavesil na svoj facebookový profil.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Facebook

Zlé ženy podľa Kollára

Rozhodne najšialenejší nápad mal tento rok pri príležitosti MDD Boris Kollár. Pre deti urobil video s virtuálnou prehliadkou národnej rady, ktoré si na jeho facebookovom profile pozrelo už takmer 30-tisíc ľudí.

Deťom s úsmevom vysvetlil celú históriu budovy parlamentu a pridal aj pikošky. Napríklad diela známeho slovenského maliara Albína Brunovského, ktoré zdobia parlamentnú chodbu, sú jednou z najlepších finančných investícií do umenia. Podľa Kollára ich pôvodne nakúpili za 1 150 000 čes­koslovenských korún a dnes majú hodnotu zhruba dvoch miliónov eur.

Pri obraze s názvom Adam a Eva však Kollár určite nepotešil moderne zmýšľajúcich rodičov, ktorí sa snažia bojovať s rodovými stereotypmi.

Predseda parlamentu skomentoval maľbu týmito slovami: “Nad Adamom sú namaľovaní samí anjeli a ako to už býva aj v reálnom živote, nad babou sú hneď čerti a démoni. Tie ženy to už majú akosi v hlave, už mu podáva jablko a bude z toho prúser.”

“Zneuctený” Sulík aj Danko

Najväčší šok však voliči zrejme utrpeli, keď Boris Kollár podišiel ku “stene cti,” na ktorej visia fotky všetkých predchádzajúcich predsedov Národnej rady SR. Keďže sa snažil byť originálny a priblížiť sa detskej duši, vyhlásil, že urobí nejakú “roztopaš” a možno ho za to aj vyhrešia.

A tak si predseda parlamentu vzal do ruky čiernu fixku a začal na vystavené portréty čarbať. Richardovi Sulíkovi namaľoval vlasy, ktoré vraj nikdy nemal a veľké uši. Zgustol si aj na Petrovi Pellegrinim, ktorému na jeho povestné jamky v lícach namaľoval jazvu a urobil tak z neho “Pejraka.”

Neušetril ani Andreja Danka, ktorému dokreslil “fičúrske fúzy” a kapitánske výložky. Potvrdil tým, že hoci nový minister obrany Jaroslav Naď už predsedovi SNS kapitánsku hodnosť vzal, posmešnej prezývky kapitán sa nikdy nezbaví. Boris Kollár nakoniec neobišiel ani vlastnú fotku, na ktorú primaľoval veľké zuby “ako noty na bubon.”

Ktovie, či si deti prečítajú aj popis k videu, kde predseda parlamentu a Sme rodina celú akciu na záver vysvetľuje: “Ide o vtipné video k MDD, predseda parlamentu Boris Kollár len s nadsádzkou a humorom sprevádza divákov po budove Národnej rady. Obrazy bývalých predsedov NR SR, samozrejme, neboli znehodnotené, po celý čas bola na obrazoch fólia, ktorá je už odlepená :-)”

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM