Webnoviny - Svet

Komunálne voľby v obci Mad rieši súd

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA, APMAD 11. októbra (WEBNOVINY) – Okresný súd v Dunajskej Strede rozhodol o zaregistrovaní kandidátov na poslancov v obci Mad, ktorých miestna volebná komisia odmietla. Margita Kovácsová a Irena Pónyová agentúre SITA potvrdili, že súd rozhodol v ich prospech. Ďalší dvaja komisiou odmietnutí kandidáti si zatiaľ rozhodnutie súdu neprevzali.

Miestna volebná komisia vydala rozhodnutia o nezaregistrovaní kandidátov, pretože podľa jej názoru nemali dostatočne vyplnené Vyhlásenie nezávislého kandidáta. V tlačive nemali uvedený vek, povolanie a trvalý pobyt. V kandidačnej listine však tieto údaje mali vyplnené. Súd konštatoval, že komisia postupovala nesprávne. Rozhodnutie súdu je pre volebnú komisiu záväzné, nedá sa proti nemu odvolať.

Hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji Gabriela Némethová potvrdila, že Okresný súd v Dunajskej strede už rozhodol vo všetkých štyroch prípadoch z obce Mad, jeho rozhodnutia však odmietla zverejniť s vysvetlením, že musia byť najskôr doručené účastníkom konania.

Árpád Turczi, ďalší kandidát odmietnutý volebnou komisiou povedal, že všetkým štyrom odmietnutým kandidátom komisia vyčítala rovnakú chybu, preto predpokladá aj rovnaké rozhodnutie súdu. Dodal, že všetci štyria boli vlani členmi petičného výboru proti výstavbe veterného parku pri obci Mad, ktorý presadzovalo vedenie obce. Ďalší kandidáti na poslancov sú nominanti SMK, rovnako ako jediný kandidát na starostu. Obec Mad, ktorá leží šesť kilometrov od Dunajskej Stredy, má približne 500 obyvateľov a päť poslancov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM