Marcel Mojžiš Ostatné športy

Milovníci zimných radovánok pozor: Cez víkend sa už dá lyžovať, otvárajú aj Donovaly

Po dlhých mesiacoch čakania je to konečne tu! Na Slovensku sa už cez tento týždeň začína nová lyžiarska sezóna. Na zjazdovky sa bude dať vyraziť aj na Donovaloch.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zimných radovánok pozor: Cez víkend sa už dá lyžovať, otvárajú aj Donovaly
Foto: Slávka Kellová

V lyžiarskom stredisku na Donovaloch otvoria v sobotu tohtoročnú zimnú sezónu. K dispozícii budú zjazdovky pri Lomenej pome a pri vleku P2 v celkovej dĺžke 1,2 kilometra, povedal marketingový manažér Park Snow Donovaly Miroslav Dobrota.

Na svah vyvezie lyžiarov štvorsedačková lanovka Buly Expres Záhradište a späť na centrálne parkovisko ich vytiahne vlek P2. Stredisko bude otvorené od 8.30 do 15.30 h, zatiaľ bez večerného lyžovania. Dobrota pokračoval, že po skončení lyžovačky pozývajú všetkých aj so svojimi ratolesťami na stretnutie s Mikulášom, anjelom i čertom. Pripravený je kultúrny program i rozsvietenie vianočného stromčeka v centre obce. Program sa začína o 15.00 h.

Milovníci zimného športu sa podľa Dobrotu čoskoro budú môcť do strediska dopraviť aj bezplatným skibusom z Banskej Bystrice a takisto skibusmi z Bratislavy, Trnavy a Nitry. Tento víkend však ešte nebudú premávať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM