Rastislav Búgel Basketbal

Konečne to prišlo: Basketbalisti s prvou výhrou, zbíjali na Spiši!

Nitrianski fanúšikovia a v neposlednom rade aj samotní nitrianski basketbalisti sa konečne dočkali. Omladený výber spod Zobora konečne naklonil misky váh na svoju stranu a dokázal zvíťaziť.

Ilustračný obrázok k článku Konečne to prišlo: Basketbalisti s prvou výhrou, zbíjali na Spiši!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski basketbalisti cestovali v 11.kole našej najvyššej basketbalovej súťaže na palubovku Spišskej Novej Vsi. Nitra mala skvelý úvod, keď za stavu 0:7 museli domáci zobrať oddychový čas. Po ňom diváci videli vyrovnaný basketbal, kde sa do vedenia dostali hráči zo Spiša. Skvelou druhou štvrtinou sa však nitrianski basketbalisti dostali do zápasu famóznym spôsobom. Po polčase bol stav v Spišskej Novej Vsi 42:53.

Záver dokázali domáci poriadne zdramatizovať. Najprv znižovali počas tretej štvrtiny, ktorú vyhrali 27:22. Štvrtom dejstve Nitra takmer prišla o dobre rozohraný zápas, no napokon ho zverenci trénera Urbana dotiahli do predĺženia. V ňom boli úspešnejší práve Nitrania, ktorí zásluhou Warda strhli víťazstvo na svoju stranu. Nitra sa tak po desiatich prehrách v rade konečne dočkala.

Ľubomír Urban: „Cítil som na hráčoch odhodlanie vyhrať, ale už sa to dostávalo do takej pozície, že poďme už konečne vyhrať v takej stresovej, frustračnej nálade. Nie však plne koncentrovaní a preto, čo ak vyhráme, tak čo ďalej? Boli sme príliš zahladení do toho, aby sme už konečne zvíťazili, ale raz v lige vyhrať neznamená nič, pokiaľ sa to nepotvrdí. Ja však verím, že to, čo je povzbudenie smerom dopredu, dokážeme realizovať aj v najbližších stretnutiach. V niektorých zápasoch máme na to, aby sme dokázali uspieť a preto to treba už len potvrdiť."

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MBK SPU Nitra 104:106 po predĺžení (26:21, 16:32, 27:22, 23:17 – 12:14)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM