Regióny

Koniec bezbrehej výstavby: Karlova Ves vyhlásila stavebnú uzáveru v zóne Líščie údolie

Vicestarosta mestskej časti Branislav Záhradník si je vedomý, že rozhodnutie o vyhlásení stavebnej uzávery potenciálni stavebníci neprijmú s nadšením.

Ilustračný obrázok k článku Koniec bezbrehej výstavby: Karlova Ves vyhlásila stavebnú uzáveru v zóne Líščie údolie
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Líščie údolie v Karlovej Vsi bude od neželanej výstavby chrániť stavebná uzávera. O jej vyhlásení a trvaní do schválenia územného plánu zóny, maximálne na najbližších päť rokov, rozhodol karloveský miestny úrad.

Regulácia výstavby

"Zelený biokoridor Líščieho údolia sa pred pár rokmi za zvláštnych okolností zmenil na rozvojové územie s funkciou bývania. Nesmieme však dopustiť, aby Staré Grunty onedlho vyzerali ako Dlhé diely,“ odôvodnila rozhodnutie starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. "Naším cieľom je v maximálnej miere využiť možnosti regulácie výstavby v schválenej zóne,“ vyhlásila.

Vicestarosta mestskej časti Branislav Záhradník si je vedomý, že rozhodnutie o vyhlásení stavebnej uzávery potenciálni stavebníci neprijmú s nadšením. "Je však v záujme všetkých, aby sa stanovili nové pravidlá a podrobnejšie regulatívy, ktoré budú zohľadňovať dopravnú situáciu, chrániť životné prostredie, ako aj kvalitu života súčasných i budúcich obyvateľov tejto lokalite,“ upozornil.

Stavebná uzávera sa vyhlasuje s cieľom získania územného plánu zóny ako kvalitného regulačného nástroja. Zároveň vytvára predpoklady pre trvalý súlad všetkých činností v území, s osobitným zreteľom na starostlivosť o životné prostredie, dosiahnutie ekologickej rovnováhy, šetrné využívanie prírodných zdrojov a na zachovanie prírodných, civilizačných a kultúrnych hodnôt daného územia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM