Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Koniec legendárnej Ruskej zmrzliny? Český výrobca oznámil jej NOVÝ NÁZOV

Podporu vojnou zasiahnutej Ukrajine chce potravinárska firma vyjadriť premenovaním známeho výrobku.

Ilustračný obrázok k článku Koniec legendárnej Ruskej zmrzliny? Český výrobca oznámil jej NOVÝ NÁZOV
Zdroj: Instagram.com/bidfoodcz

Zrejme len málokto nepozná obľúbený dezert, ktorý nesie názov Ruská zmrzlina. Potravinársky koncern Bidfood, ktorý ho Českej republike vyrába, ohlásil zmenu jeho názvu. To má byť reakciou na vojenský koflikt na Ukrajine, ktorej chce výrobca zmenou názvu vyjadriť podporu. Informovala o tom spoločnosť Bidfood na svojom oficiálnom webe.

Najprv nálepky

Prvým krokom má byť prelepenie názvu na už existujúcich výrobkoch nálepkou s nápisom „Podporujeme Ukrajinu“.

V ďalších fázach už obaly s nápisom Ruská zmrzlina nenájdeme vôbec, nahradia ich nové obaly a výrobok sa bude volať Ukrajinská zmrzlina.

Vynovený vizuál je už podľa firmy hotový a obaly sa aktuálne vyrábajú.

Odkaz výrobcu

„Touto zmenou chceme vyjadriť solidaritu s Ukrajinou a jej obyvateľmi. Cítime morálnu povinnosť vymedziť sa aspoň takouto formou proti agresívnemu a nespravodlivému počínaniu predstaviteľov Ruska a dať jasnú správu Ukrajincom žijúcim v Českej republike či na Slovensku, že na nich myslíme a podporujeme ich,“ uviedol Prokop Volf, vedúci divízie Prima, ktorá pod koncern Bidfood patrí.

Pôvodne Ruská, po novom už Ukrajinská zmrzlina, sa vyrába v Česku na výrobnej linke dovezenej z Litvy od roku 1992. Ide o dezert populárny predovšetkým v Českej republike, na Slovensku, v Litve, na Ukrajine, v Rusku a Arménsku.

Viac aktuálnych správ o konflikte na Ukrajine

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM