Barbara Dallosová Magazín Lifestyle

Kontroverzná reality šou "NIE SOM GEJ": Osem mužov musí splniť naozaj čudnú úlohu

Mnohých nový program pobúril a označili ho za homofóbny. Zvláštnosťou je, že šou sa spája s menom známeho politika.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzná reality šou "NIE SOM GEJ": Osem mužov musí splniť naozaj čudnú úlohu
Zdroj: Twitter.com/Out Magazine

Reality šou sú stále populárnym formátom a ich tvorcovia sa v snahe priniesť niečo nové predbiehajú v kreativite. Zdá sa vám, že ste už v tomto žánri videli snáď všetko? Rusko aktuálne prišlo so šou, v ktorej majú jej účastníci hádať, kto spomedzi nich je gej.

O čo vlastne ide?

Program nesie priliehavý názov I'm Not Gay (Nie som gej). Pravidlá hry sú jednoduché. Ozrejmuje ich portál Metro. Ako v mnohých iných reality šou, aj tu zostane niekoľko ľudí zavretých v jednom dome.

Medzi ôsmimi účastníkmi šou je sedem heterosexuálov a jeden gej. Úlohou mužov je uhádnuť, ktorý z nich je homosexuál.

Ak partia heterosexuálov správne označí geja, rozdelí si dva milióny rubľov, čo je v prepočte niečo cez 26-tisíc eur. Ak však geja v partii neidentifikujú správne, celý obnos si odnesie práve on.

Z dielne politika

Podľa portálu prišiel s námetom na šou ruský poslanec Vitalij Milonov. Ten je v krajine známy svojím návrhom zákona spájajúcim sa so zákazom propagácie homosexuality a s viacerými kontroverznými výrokmi.

Milonov sa ešte v roku 2013 zúčastnil protestu proti LGBT filmovému festivalu Side by Side. O rok neskôr komentoval priznanie sa k homosexuálnej orientácii generálneho riaditeľa Apple Tima Cooka týmito slovami: „Aký prínos to bude mať pre nás? Ebolu, AIDS, kvapavku?“

Na uvedenie kontroverznej šou, ktorú inicioval Milonov, reagovala verejnosť na sociálnych sieťach rôzne. Mnohých pobúrila a označujú ju za homofóbnu, iní sa na uletenom formáte zabávajú.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM