han Politika

Korčok: Vojna na Ukrajine ukázala, že sa na Slovensko dá v ZLOMOVÝCH momentoch spoľahnúť

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v piatok, 26. augusta 2022, vystúpil na konferencii o obrane a bezpečnosti v Modre.

Ilustračný obrázok k článku Korčok: Vojna na Ukrajine ukázala, že sa na Slovensko dá v ZLOMOVÝCH momentoch spoľahnúť
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Spolu s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom diskutoval o dôsledkoch ruskej agresie na bezpečnosť a stabilitu Európy a Slovenska.

Slová Korčoka

„Ruská agresia proti Ukrajine preverila naše postoje a odhodlanosť. Slovensko dokázalo, že sa na nás v zlomových momentoch dá spoľahnúť. Ukrajinci, ktorí bránia svoju vlasť, v nás majú silných podporovateľov. Rovnako naši spojenci vnímajú naše rozhodnutia a aj to, že vieme v krízovej situácii konať rýchlo a rozhodne,“ uviedol Ivan Korčok.

Dodal, že kroky, ktoré Slovensko od prvých dní vojny na Ukrajine uskutočňuje, smerujú k posilneniu jeho vlastnej bezpečnosti a obrany.

„Občania môžu vidieť pokrok v modernizácii ozbrojených síl a mnohé aktivity realizované so spojencami. Môžu sa tak spoľahnúť, že pre štát je ich bezpečnosť na prvom mieste,“ uviedol Ivan Korčok.

Konferencia „Spoločne o obrane a bezpečnosti“ bola siedmym ročníkom podujatia, ktoré umožňuje otvorenú diskusiu o aktuálnych témach slovenskej zahraničnej a bezpečnostnej politiky.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM