Politika

Korčok VYZVAL Pellegriniho do debaty: Vybral si KONTROVERZNÚ tému, čo na to jeho sok?

Ivan Korčok uviedol, že zdieľa výhrady odbornej verejnosti voči procesu, ktorým vláda prijíma zmeny v Trestnom zákone. O tejto téme sa chcel zhovárať aj so svojím protikandidátom v prezidentskom boji.

Ilustračný obrázok k článku Korčok VYZVAL Pellegriniho do debaty: Vybral si KONTROVERZNÚ tému, čo na to jeho sok?
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Ján Krošlák

Občiansky prezidentský kandidát Ivan Korčok vyzýva Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý taktiež kandiduje v prezidentských voľbách, na diskusiu o novele Trestného zákona. Uviedol to vo štvrtok na tlačovom brífingu v Banskej Bystrici s tým, že debatu by chcel zorganizovať práve tu. Pellegrini v reakcii skonštatoval, že sa nemieni podieľať na snahe urobiť z Trestného zákona hlavnú tému prezidentských volieb.

Výzva Pellegrinimu

„Myslím si, že je veľmi dôležité, aby sme viedli takúto osobitnú diskusiu k zmenám v Trestnom zákone. Tie zmeny sú veľmi vážne a myslím si, že verejnosť by mala poznať názory a postoje, ktoré chceme v tejto téme obhájiť,“ skonštatoval Korčok.

Korčok uviedol, že zdieľa výhrady odbornej verejnosti voči procesu, ktorým vláda prijíma zmeny v Trestnom zákone. Ľudia navyše podľa neho nechcú a nepotrebujú nižšie tresty alebo premlčanie trestov pre korupčníkov a zlodejov, ktoré Pellegrini „pretláča parlamentom ako jeho predseda“.

„Výzva pre túto tému je nevyhnutná preto, že sa blížia prezidentské debaty, ale tie budú prekryté mnohými ďalšími otázkami,“ dodal Korčok s tým, že ak ho Pellegrini v debate presvedčí o potrebe avizovaných zmien v Trestnom zákone, za svoje vyjadrenia sa mu ospravedlní.

Reakciu Petra Pellegriniho si môžete prečítať na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM