Aktualizované Filip Chudý Regióny

Koronavírus má už aj primátor! Karol Janas informuje o priebehu choroby

Považskobystrický primátor Karol Janas oznámil na sociálnej sieti nepríjemnú novinku. Je ďalším vo vedení mesta s diagnózou COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus má už aj primátor! Karol Janas informuje o priebehu choroby
Zdroj: Dnes24.sk

Po považskobystrickom viceprimátorovi Jánovi Panákovi mal pozitívny test na nový koronavírus aj primátor mesta Karol Janas. Informoval o tom na sociálnej sieti.

„Choroby sa nevyhýbajú nikomu a aj mne bol podobne ako viacerým Považskobystričanom diagnostikovaný COVID-19,“ oznámil.

„Myslím si, že takéto veci netreba tajiť, ale treba o nich otvorene hovoriť. Choroba má zatiaľ u mňa mierny priebeh, verím, že to tak aj zostane. Držme si navzájom palce, aby sme to všetci v zdraví zvládli,“ informoval Janas na svojom profile.

V okrese Považská Bystrica sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 87 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19.

Hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák uviedol, že primátora v čase neprítomnosti môže zastupovať jeho zástupca, ktorý zároveň môže viesť rokovanie zastupiteľstva. „Zastupiteľstvo môže viesť aj poslanec poverený zastupiteľstvom. V prípade samosprávy, ktorá má funkčný aparát vedený prednostom úradu, nepredpokladáme problémy, ktoré by zamedzili jej riadne fungovanie,“ ozrejmil.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

V článku nižšie prinášame informáciu o nových opatreniach, ktoré boli vzhľadom na situáciu zavedené.

Vážení priatelia, choroby sa nevyhýbajú nikomu a aj mne bol podobne, ako viacerým Považskobystričanom, diagnostikovaný...

Posted by Karol Janas - Primátor Mesta Považská Bystrica on Monday, October 5, 2020
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM