MAK Magazín Lifestyle

Koronavírus: 7 rád, ako v pohode prežijete karanténu

Predstavte si ten najhorší scenár, ako z Talianska. Vašu dedinu či mesto zavrú do karantény. Nemajte paniku! Poradíme vám, ako prežijete 14 dní v úplnej pohode.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: 7 rád, ako v pohode prežijete karanténu
Zdroj: pixabay

To slovo znie strašne. Karanténa. Povinná izolácia, pri ktorej sa čaká, či nie ste infekčný pre druhých ľudí. Zamysleli ste sa nad tým, že táto epidémia vám dá konečne čas pre seba?

1. Čas pre skrášlenie

Žiadne stretnutia, žiadne schôdze či povinné jazdy po prepchatých večierkoch s nudnými kolegami, klientmi či so známymi, čo ste 100 rokov nevideli. Čas na telový zábal, poriadny peeling, manželovu depiláciu chrbta (aj nôh), pleťové masky od výmyslu sveta. Konečne si spravíte manikúru.

2. Generálny grunt

Čo tak začať s jarným upratovaním už teraz? Vytriediť šaty, schovať zimné oblečenie, ak ste ho vôbec tento rok vytiahli. Okná by si tiež zaslúžili umyť a konečne je čas aj na opravu kvapkajúceho kohútika, tečúcej toalety či, dokonca, na vymaľovanie celého bytu.

3. Záhrada volá

Karanténa na jar má svoju obrovskú výhodu. Aj vaše kvety v byte, kvetináče na balkóne, či terase, alebo prípadne aj vaša záhrada už teraz pištia po vašej pozornosti! Presádzaním, sadením, okopkávaním, zastrihávaním a rýľovaním sa viete zamestnať aj na niekoľko hodín denne.

4. Meditácia

Pobyty v tme, meditačné pobyty a podobné ezozážitky stoja stovky až tisíce eur. Predstavte si, že sa danými okolnosťami za pomoci youtube konečne budete môcť oddať hlbokej meditácii, očiste duše i tela. Návodov tam máte požehnane a konečne na to budete mať aj čas!

5. Staňte sa knihomoľom

Aj vy máte 200 neprečítaných knižiek, ktoré ste podostávali na všakovaké sviatky? Ideálny čas uvariť si bylinkový čajík, či naliať pohár vína a pustiť sa rad radom do všetkých skvostov svetovej, ale aj slovenskej literatúry.

Mimochodom, už ste čítali zLottu od Mary Stankovej?

6. Buďte polyglot

Online jazykových kurzov je neúrekom. S toľkým voľným časom sa za dva týždne karantény, a pri troche snahy, naučíte základy minimálne maďarčiny, čínštiny a brazílskej portugalčiny. Alebo si len oprášte angličtinu, nemčinu či ruštinu zo školy.

7. Dôkladne sa vyplačte

Plakať nemusíte iba vtedy, keď ste smutný. Naopak, slzy dojatia spôsobujú, že váš mozog začne produkovať viac endorfínu. To je takzvaný hormón šťastia, ktorý spôsobuje dobrú náladu, pocity šťastia a uvolnenia.

Túto sérku Talentu ste videli? :-)

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM