Aktualizované Zo Slovenska

Koronavírus: Na východe potvrdili prvý prípad! U.S.Steel prijal preventívne opatrenia

V univerzitnej nemocnici leží mladý muž, ktorému potvrdili prípad nákazy koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Na východe potvrdili prvý prípad! U.S.Steel prijal preventívne opatrenia
23
Galéria

Na východe Slovenska potvrdili prvý prípad nákazy koronavírusom. Podľa tvnoviny.sk je pacientom 26-ročný zamestnanec US Steel v Košiciach. Leží v Univerzitnej nemocnici v Košiciach.

V Košiciach zasadá krízový štáb.

Košické oceliarne zatiaľ nemajú informácie o tom, že by bol novým koronavírusom nakazený ich zamestnanec. Uviedol hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača. Podľa jeho slov pozorne sledujú vývoj situácie a inštrukcie regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

„Odporúčame zamestnancom dodržiavanie zásad správnej hygieny, obmedzenie osobného kontaktu na pracovisku, rušíme všetky osobné schôdzky, návštevy a pracovné cesty, ak nie sú kriticky nevyhnutné. Rušíme školenia, ktoré nie sú vyžadované zákonom,“ uviedol s tým, že na porady prednostne využívajú telekonferenčné spojenie.

Zároveň sa pripravujú na ďalšie karanténne opatrenia ako zrušenie školení, vzdelávacích aktivít, rekondičných pobytov a povinných lekárskych preventívnych prehliadok.

Ako dodal, v súčasnosti zaťažujú nemocničný personál a zvyšujú riziko prenosu možnej infekcie. „Pri implementácii týchto opatrení budeme žiadať aj spoluprácu príslušných orgánov, aby boli opatrenia v súlade s legislatívou,“ doplnil Bača.

Vo večerných hodinách hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice Ivana Vaněková informovala, že Košičan nakazený novým koronavírusom je nateraz v stabilizova­nom stave.

„Od soboty 7. marca je u nás hospitalizovaný mladý Košičan, u ktorého výsledky vzoriek potvrdili ochorenie COVID-19. Uviedol, že sa pred niekoľkými dňami vrátil z Francúzska,“ spresnila.

V nemocnici v Šaci leží od piatka aj starší muž s podozrením na koronavírus. „Ešte nevieme či je to náš občan a či vôbec je koronavírusom nakazený. Zakúpili sme dezinfekčné prostriedky ako i dezinfekčné žiariče a situáciu dôkladne monitorujeme,“ uviedol starosta obce Veľká Ida.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM