Zo Slovenska

Koronavírus neustupuje. Košické oceliarne hlásia 171 nakazených

Podnik postupne testuje zamestnancov dôležitých pre chod podniku.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus neustupuje. Košické oceliarne hlásia 171 nakazených
Zdroj: TASR/František Iván

V košických oceliarňach U. S. Steel evidovali k štvrtku (7. 1.) 171 zamestnancov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19. Zároveň 412 pracovníkov sa po preliečení už vrátilo do práce. Informoval o tom hovorca podniku Ján Bača.

Jedno z odberných miest v rámci víkendového celoplošného testovania antigénovými testami, ktoré sa v piatok začína v Košiciach, bude aj v areáli U. S. Steel. „Odporúčame, aby túto možnosť dať sa otestovať využili všetci naši zamestnanci, pretože v konečnom dôsledku ide o to najcennejšie, o ich životy a zdravie rodinných príslušníkov. Niet pochýb, že dôsledok COVIDu-19 je možné zmierniť tým, že pozitívne testovaní ostanú v karanténe a v prípade vážnych príznakov využijú lekársku starostlivosť,“ uviedol Bača.

Oceliarne podľa neho postupne testujú zamestnancov kriticky dôležitých pre chod podniku, od piatka pribudne aj možnosť využiť testovanie organizované mestom Košice. Odberné miesto bude v areáli podniku (pri budove Vonkajších vzťahov) a testovať sa bude v piatok (8. 1.) od 13.30 do 19.00 hod. a počas víkendu od 7.00 do 19.00 hod.

Koronavírus v Košiciach

Výstavba košických železiarní
10
Galéria
Zdroj: TASR/Miroslav Tuleja
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM