Lukáš Zavacký Hokej

Košičania sa nedostali do finále po 8 rokoch: Bartoš to hodnotí bez okolkov

Každá séria má svoj koniec. Košickí hokejisti chýbali vo finále slovenskej najvyššej súťaže naposledy ešte v ročníku 2006/2007. Tentoraz sa história zopakovala. Asistent kapitána, Peter Bartoš, netajil sklamanie.

Ilustračný obrázok k článku Košičania sa nedostali do finále po 8 rokoch: Bartoš to hodnotí bez okolkov
Zdroj: TASR

Košičania nezačali sezónu najlepšie, no príchodom trénera Rostislava Čadu sa situácia zmenila. Základnú časť vyhrali a opäť pomýšľali na titul. V semifinále bola však nad ich sily Banská Bystrica.

„Verili sme na zvrat. Je to škoda. Nenachádzam slová ani myšlienky,“ vyjadril sa po poslednom zápase sezóny Peter Bartoš. Rozhodujúce boli domáce stretnutia, ktoré oceliari nezvládli. Síce dokázali znížiť stav série na 1:2 a neskôr na 2:3, ale v šiestom vzájomnom meraní síl sa tešili hráči zo stredu Slovenska a postúpili do finále.

„Mali sme veľa vylúčených najmä v prvej tretine, čo nás stalo dosť síl. Ťažko sa nám potom hralo. Bystričanom sa aj odrazili puky pred bránkou a dali z toho góly. Mrzia nás hlavne dve prvé prehry doma. Snažili sme sa to dohnať, ale nepodarilo sa nám to,“ doplnil najstarší člen kabíny.

S výsledkom nebol spokojný ani hlavný kouč košických hokejistov, no uznal kvality ich premožiteľa. „Séria bola agresívna, vo veľkej intenzite sa hrali všetky zápasy. Súper nás predčil dôrazom, tak v obrannej ako aj v útočnej činnosti. Gratulujem mu teda k zaslúženému postupu,“ uzavrel R. Čada.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM