Alexandra Kolínská Krimi

Košičanka (40) naletela falošnému americkému vojakovi: Sľuboval jej milióny, prišla o poriadny balík peňazí!

Nástrahy internetu číhajú všade. Košičanka (40) už vie o tom svoje taktiež. Podľa polície totiž naletela neznámemu mužovi, ktorý sa vydával za amerického vojaka.

Ilustračný obrázok k článku Košičanka (40) naletela falošnému americkému vojakovi: Sľuboval jej milióny, prišla o poriadny balík peňazí!
Zdroj: TASR

Štyridsaťročná Košičanka doplatila na svoju dôverčivosť. „Doposiaľ neznámy páchateľ sa jej prestavil ako americký vojak, ktorý sa s ňou skontaktoval prostredníctvom internetovej komunikácie cez program Skype a následne aj e-mailovou komunikáciou. Od marca do októbra tohto roku s poškodenou nadviazal citový vzťah, pričom si spolu naplánovali spoločný život. Následne jej prisľúbil zaslať kufrík s rôznymi cennosťami a finančnou hotovosťou v celkovej hodnote 25 000 000 USD,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej hovorca polície informoval, kufrík jej mal byť doručený prostredníctvom ďalšej osoby a to údajného diplomata Červeného kríža, ktorý následne pod rôznymi zámienkami požadoval od Košičanky úhrady rôznych poplatkov a certifikátov, potrebných na prevoz kufríka na Slovensko.

„Poškodená takto od mája do septembra zaslala na rôzne účty finančné hotovosti v rôznych menách. Obe osoby sa následne odmlčali, stali sa nekontaktnými, pričom poškodená žiadnu zásielku neobdŕžala. Takto jej vznikla celková škoda za viac ako 48 000 eur,“ dodal Szabó. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM