Aktualizované Lukáš Zavacký Hokej

Košický hokejový klub si pripomína historický úspech: Zopakujeme ho? ROZPIS v semifinále

Hokejový klub z Košíc dosiahol pred 30 rokmi prvý veľký úspech. Spomienku však sprevádza aj dôležitá informácia. Vieme, s kým a kedy sa naši hráči stretnú v semifinále!

Ilustračný obrázok k článku Košický hokejový klub si pripomína historický úspech: Zopakujeme ho? ROZPIS v semifinále
Zdroj: TASR

Pred 30 rokmi, presne 21. marca 1986, sa Košičania tešili z prvého majstrovského titulu. Pod vtedajším názvom Telovýchovná jednota VSŽ Košice sa stali federálnym majstrom Československa.

Všetko predznamenala úžasná základná časť, v ktorej sa umiestnili na prvej priečke. V play-off následne postupne vyradili Spartu Prahu, Pardubice a vo finále sa stretli s Duklou Jihlava. Triumfovali s ňou 3:2 na zápasy a stali sa majstrom!

Absolútnym víťazom súťaže sa môžu stať i tentoraz, musia však najprv prejsť cez svojho najbližšieho súpera. V semifinále ním bude Banská Bystrica. S Trenčínom si vo vzájomných dueloch poradila v pomere 4:1.

Košičania sa so svojím semifinálovým protivníkom stretli v aktuálnej sezóne šesťkrát, pričom výhry si rozdelili na polovicu. Naposledy bola úspešnejšia Banská Bystrica, ktorá 16. februára 2016 získala všetky tri body po výsledku 3:2.

Rozpis zápasov s Banskou Bystricou:

  • 27. marca 2016: HC Košice – HC '05 Banská Bystrica
  • 28. marca 2016: HC Košice – HC '05 Banská Bystrica
  • 31. marca 2016: HC '05 Banská Bystrica – HC Košice
  • 1. apríla 2016: HC '05 Banská Bystrica – HC Košice

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/hckosice.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM