Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Košický hrdina zachránil v MHD dieťa pred únoscom

Britské médiá si všimli otrasný prípad pokusu o únos dieťaťa priamo z lona matky uprostred davu ľudí v preplnenom košickom autobuse.

Prípady unesených detí sa väčšinou vyskytujú v rámci rodiny, keď sa rodičia rozvedú a jeden z nich sa nedokáže vyrovnať so stratou syna či dcéry. Stávajú sa aj smutné prípady, kedy rôzni pedofili zlákajú dieťa k sebe do auta pred školou alebo na ulici. Ale aby sa niekto pokúsil vytrhnúť dieťa priamo matke z náručia, to je už silná káva, ktorá zaujala aj zahraničné médiá.

Neuveriteľná drzosť

Šokujúci prípad sa stal v autobuse plnom ľudí ešte koncom júna. Incident zachytila bezpečnostná kamera nad hlavami cestujúcich. “Zábery sa odohrávajú v autobuse v slovenskom meste Košice. Je na nich vidieť, ako neznámy muž chytí za ruku štvorročného chlapca sediaceho v lone svojej matky,” píše britský denník The Dailystar.

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Sexi fotky Daniely Hantuchovej očarili Britov

Našťastie, matka si hneď všimla, čo sa deje a syna pevne zovrela v náručí. V tej chvíli sa do deja vložil aj neznámy hrdina, ktorý celú scénu videl zblízka. The Dailystar opisuje, ako muž razantne schmatol “úchyláka” a vytlačil ho von z dvier autobusu.

Polícia pátra

Aj keď sa celý incident skončil len ako malá nepríjemnosť a nikomu sa nič nestalo, polícia sa snaží “skoro-únoscu” vypátrať. Britský portál cituje vyjadrenie policajného hovorcu Alexandra Szaba, ktorý potvrdil, že chlap sa snažil dieťa vytiahnuť z autobusu. “Išlo o vysokého, štíhleho muža, ktorý mohol mať 40 – 50 rokov a na pravej ruke mal tetovanie,” píše The Dailystar.

Veľmi podobný prípad sa stal len pred pár dňami v obchode s mobilnými telefónmi v Los Angeles. Matka vošla dnu s jedným dieťaťom na rukách a druhé kráčalo za ňou. Keď sa žena otočila, aby sa pozrela na tovar, neznámy muž schmatol dievčatko stojace len pár metrov za matkou a pokúsil sa ho vytiahnuť von. Dieťa však spadlo a začalo hlasno kričať, čo únoscu vyplašilo a utiekol na ulicu. Tam ho však dostihli dvaja svedkovia incidentu, spacifikovali ho a neskôr ho zatkla polícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM