Správy Krimi

Kotlebovci vo videu strašia migrantmi: Polícia ich tvrdenia odmieta

Polícia reaguje na video, ktoré na internet zavesila Ľudová strana Naše Slovensko. Kotleba a Uhrík vo videu tvrdia, že cez slovenské hranice sa môžu voľne pohybovať migranti bez dokladov.

Ilustračný obrázok k článku Kotlebovci vo videu strašia migrantmi: Polícia ich tvrdenia odmieta
Zdroj: TASR

Kto nemá platný cestovný doklad, bude umiestnený do zariadenia na to určenom, kde zotrvá do svojho fyzického odchodu zo SR. Uvádza to Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti v reakcii na video s témou presunu migrantov na územie SR, ktoré zverejnila Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

„Bezpečnostná situácia na našich hraniciach je v zahraničí vysoko hodnotená. Bezpečnostné zložky monitorujú nielen východnú hranicu s Ukrajinou. Dôkazom týchto tvrdení je 2706 zadržaných nelegálnych osôb v roku 2017,“ uvádza Polícia SR.

Najväčší nárast migrácie sa podľa nej týka občanov z Ukrajiny a Srbska, ktorí na Slovensko cestujú za prácou.

"Pre občanov moslimských krajín sme len tranzitnou krajinou. V súčasnosti sa u nás nachádza 30 osôb čakajúcich na azyl. V roku 2017 sme nezaznamenali žiadny vážny incident, za ktorý by boli zodpovední nelegálni migranti,” dodáva polícia vo svojom statuse.

Poslanci strany ĽSNS Marian Kotleba a Milan Uhrík vo videu tvrdia, že cez slovenské hranice sa môžu voľne pohybovať migranti bez platných cestovných dokladov a víz, prípadne osoby napojené na teroristické skupiny. V prípade, že polícia takéto osoby zadrží, hrozí im podľa poslancov ĽSNS len pokuta a žiadne ďalšie následky, preto dochádza k voľnému pohybu osôb predstavujúcich bezpečnostnú hrozbu pre Európu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM