Rôzne

Kozmetička z nášho mesta otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Michalovciach

Michalovčanky sa podľa nej vedia pekne upraviť a patria medzi moderné ženy. V niečom však robia aj chyby.Nechajte si poradiť a zistite, čo pri líčení nerobíte správne.

Ilustračný obrázok k článku Kozmetička z nášho mesta otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Michalovciach
Zdroj: TASR

Pri svojej práci sa potrebuje sústrediť. Veľmi rada sa však rozpráva aj s klientkami. Často je v úlohe aj akéhosi psychológa, pretože pri práci sa jej ženy otvoria a vyrozprávajú. Líčeniu sa venuje od strednej školy. Veronika Kočišová (27) z Michaloviec vyštudovala vysokú školu, ktorá je jej dnes zbytočná. Rozhodla sa podnikať a otvorila si salón Wewe. Michalovčanky sú podľa nej pekné ženy, predsa však ani oni nie sú úplne bez chyby a nájdu sa medzi nimi i kozmetické prešľapy.

Zle upravené obočie

V meste stretnete veľa žien, ktoré majú rôzne obočia, tenké ale aj extrémne hrubé. „U každého je to iné. Niekto príde s tým, že chce hrubé, iná zas tenké,“ povedala. Jediné, čo by sme vytkli, je, že niektoré si vedia pokaziť obočie. Buď si ho vytrhajú na tenké paličky – v extrémnych prípadoch si ho vedia aj oholiť a nakresliť oblúky ako klaun. V horšom prípade ho majú vytetované na modro, ale našťastie aj toto vieme vyriešiť. Robí aj 4D obočie. „Lepením jednotlivých chĺpkov na obočie sa dosiahne dokonalý vzhľad prirodzeného obočia. Chĺpky rôznych dĺžok, hrúbok a farieb sa lepia na kožu alebo na už existujúce chĺpky pre výraznejší alebo hustejší efek.“

Zvýraznenéočí

Farba líčenia nemusí nutne ladiť s oblečením, ale hlavne s farbou očí. Ženy by sa mali naučíť, ako zvýrazniť svoju farbu očí. Zvýraznenie farby očí je skutočne dôležité, aby neustúpilli do úzadia. Práve naopak, musia vyniknúť a žiariť. Farby v líčení dokážu urobiť oči tmavšími alebo svetlejšími.

Farba obočia

Farba obočia by mala byť o odtieň svetlejšia ako vlasy. Obočie je jedným z najdôležitejších faktorov na tvári, ktorí si ľudia hneď všimnú. „Zákazníčka môže byť akokoľvek dokonale nalíčená, ale keď nemá dobré obočie, vytvára to zlý dojem.“ Tmavé farby pôsobia veľmi tvrdo, hlavne pre blondínky. Odtieň by mal zodpovedať farbe vlasov, aby celkový vzhľad vyznel prirodzene. Pre platinové blondínky sa hodí obočie o dva tóny tmavšie.

Nesprávny odtieň make-upu

Voľba vhodného odtieňu make-upu je jednou z vecí, ktorú dámy zvyknú podceňovať. Chyba takmer všetkých žien je, vraj to, že pri kúpe make-upu si skúšajú odtieň na ruku. Na ruke však máme iný pigment ako na pleti. Ako odporučila najideálnejšie je vypýtať si vzorku make-upu domov a skúšať ho na hrane sánky či líc, presne tak, ako to robia v kozmetickom salóne pred líčením.

Bojíme sa zvýrazniť krásu

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Krásu je však potrebné aj zvýrazniť líčenim. „Dnešné ženy sa o seba veľa starajú, ale boja sa sa ukázať , čo v nich je. Ženy sú samé o sebe pekné, ale dopriala by som im viac odvahy v líčení.“

Môže vás zaujímať:

Pozrite si to v predstihu: PREHĽAD blížiacich sa plesov v Michalovciach a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM